Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Suikast

Kategori: Edebiyat Yazar: Harry Mulisch Yayınevi: Doğan Kitap

Suikast

  • çevirmen: Ahmet Arpad
  • Yayın Tarihi: 12.12.2000
  • Orijinal Adi: Das Attentat
  • ISBN: 9786050911640
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 230
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Hollanda'da Nazi işgalinin son günlerinin yaşandığı 1945 kışında bir işbirlikçi öldürülür. Naziler, buna misilleme olarak, Hollandalı bir ailenin bütün yetişkin üyelerini katlederler. 12 yaşındaki Anton bu katliamdan sağ kurtulur. Sukiast, o gecenin Anton'un hayatında bıraktığı derin izleri ve onun, ruhunda onulmaz yaralar açan geçmişiyle nasıl yüzleşmek zorunda kaldığını anlatıyor. Suikast bir unutma serüveni. Unutmak için gösterilen büyük çaba ve belleğin ihaneti: unutmamak... İnsanın artık her şeyi unuttuğunu sandığı an çıkan bir kıvılcımla tekrar eski günlere dönmesi... Büyük bir yazar, büyük bir roman.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Suikast PDF 9.55 MB İndir
Suikast EPUB 10.67 MB İndir
Suikast MOBI 8.42 MB İndir
Suikast ODF 8.98 MB İndir
Suikast DJVU 11.23 MB İndir
Suikast RAR 7.30 MB İndir
Suikast ZIP 6.74 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


ikinci dünya savaşı sırasında küçük bir çocuğun etkisinden kurtulamadığı bir suikastın hayatında yol açtığı travmaları anlatan ilginç bir kitap. Okunabilir.


Suçsuz bir ailenin başına gelen ve yalnızca küçük bir çocuğun kurtulduğu korkunç bir olay. Seneler ve konular hızlı hızlı geçiyor, ama bunun nedeninin yazarın asıl olaya odaklanıp, bu olayın seneler içinde tekrar çocuğun karşısına çıkmasını ve farklı yaşlarda aynı olaya olan tepkisini göstermek olduğunu düşünüyorum. Bence herkesin okuması gereken, harika bir kitap


Yazar harika bir konu bulmuş fakat sanki silah zoruyla yazıyormuş gibi nedense çabuk çabuk konuları,seneleri atlayarak gitmiş.Hiçbir detaya girmemiş.Kitap insanda 600-700 sayfalık bir kitabın özetiymiş gibi bir izlenim uyandırıyor.Evet konu çok güzel ama detaylar ve sürükleyicilik sıfır.Bu konu üzerine Glenn Meade bir kitap yazsaydı inanın elinizden bırakamazdınız.Benim notum 10 üzerinden 4.


Beklenmedik bir anda başa gelen travmatik bir olay: Suçsuz yere tehlikenin içine düşen ve korku içinde kalan aile bireyleri, komşular….. o birkaç dakikada her birinin farklı tepkileri ya da tepkisizlikleri. Kendini kurtarma gibi görünen ve bir başka aileyi ateşe atan komşu. Ailesine ne olduğunu bilmeden oradan oraya sürüklenen bir çocuk. Nazi subayları, işgal altındaki bir ülkenin polisi. Karanlık bir hücrede göremediği yaralı bir genç kadında bulduğu teselli, babanın masa başında, tepkisizliğinin bellekte kalan fotoğrafı, ağabeyin başına gelenlerin bilinmezliği, komşunun davranışlarının nedeni… Çocuk bütün bunları unutarak yaşamayı seçiyor. Ancak yaşamının bazı anlarında, karşısına çıkıveren kişiler ve olaylar, hiç istemediği halde, belleğini zorluyor. Ailesinin tümünün öldürülmesine neden olan o bir kaç dakika ile ilgili belirsizliklere dair sorular yüzeye çıkıyor.Neden o evin önü? Fail neden o evi, komşunun evinin önünü seçti? Komşu cesedi neden başka bir evin değil de onların evinin önüne taşıdı? Baba neden hareketsiz kaldı? Ağabeyin başına neler geldi? Hücredeki o kadın kimdi?Ve fail, sonuçlarını bile bile, bunun masum insanların canına mal olacağına hiç aldırmadan neden öldürdü? Bu ölüm kime neye yaradı ve onca insanın öldürülmesine değdi mi?Her sayfasını severek okuduğum bir roman.


konusu klasik bir savaş anısı ve bunun ardınsıra gelişen olaylar gibi gözüksede ilginç rastlantılar ve ilginç bağlantılarla yazar konuyu ilgi çekici bir hale getirmiş ben okurken zevk aldım umarım sizde zevk alırsınız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*