Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Beden: Zekanın Özü

Kategori: Psikoloji Yazar: Guy Claxton Yayınevi: The Kitap

Beden: Zekanın Özü

Tanıtım Bülteni
Zekânın zihin sayesinde var olduğunu, mantığın duyguları bastırmak zorunda olduğunu zannediyorsanız bir kez daha düşünün, ya da iyisi mi hiç "düşünmeyin"! Guy Claxton bu kitabında nöroloji ve psikoloji alanında elde edilen son bulgulara dikkat çekerek, bedenin zekâya dayalı yaşamımızın özünü oluşturduğu fikrini öne sürüyor. Organlarımızın birbirleriyle iletişimde olmasını sağlayan beden içi salgılardan çevremizde gerçekleşen olayların harekete geçirdiği ani karar alma davranışlarına kadar, çoğu zaman görmezden geldiğimiz ya da haksız yere beyne atfettiğimiz tüm ölçüm ve akıl yürütmelerden bedenimiz de sorumludur! Bedenleşmiş zekâ çağdaş felsefe ve nöropsikoloji alanlarının en heyecan verici bilim dallarından biridir. Claxton, ekran başında geçirilen zamanın arttığını, işinde usta olan zanaatkârların sayısının gittikçe azaldığını, beyaz yakalıların mavi yakalılara oranla daha çok değer gördüğünü ele alarak ussal düşünceye atfedilen bütün imtiyazların modern topluma büyük zararlar verdiği görüşünü destekliyor. Claxton, bedenimizle bağ kurmamıza yardım edecek tekniklerden söz ederek, bedene verdiğimiz değerin yaşamımızı nasıl güçlendireceğini anlatıyor. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Beden: Zekanın Özü PDF 6.23 MB İndir
Beden: Zekanın Özü EPUB 6.96 MB İndir
Beden: Zekanın Özü MOBI 5.49 MB İndir
Beden: Zekanın Özü ODF 5.86 MB İndir
Beden: Zekanın Özü DJVU 7.32 MB İndir
Beden: Zekanın Özü RAR 4.76 MB İndir
Beden: Zekanın Özü ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Bedenimize verdiğimiz önem zekamızı etkiler mi?Nörobilim ile psikolojinin içiçe yer aldığı bu kitabı bu konulara ilgisi olan herkes okumalı


İnsanı yöneten ve yönlendiren şey beynin saf yapısı mıdır? yoksa bedenin toplamı bir bütün beyin midir? İşte bu konuda yazılan ilginç ve değişik bir kitap. Ve bu kitabı kaleme alan sayın profesör gerçekten konuyu çok iyi toparlamış. Bence güzel bir baş ucu kitabı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*