Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Abşalom Abşalom

Kategori: Edebiyat Yazar: William Faulkner Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Abşalom Abşalom

  • çevirmen: Aslı Biçen
  • Yayın Tarihi: 01.02.2011
  • Orijinal Adi: Absalom
  • ISBN: 9789750802126
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 315
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Faulkner'ın "yarı -kurgusal" bölgesi Yoknapatawpha'da geçen Abşalom, Abşalom!, Thomas Sutpen'in ve sonunda kendi oğulları tarafından mahvedilen planının -1830'larda, Mississippi'de bir hanedanı ağır ağır sürdürmek- hikâyesi...Kitabı Mukaddes'ten Güney'in efsanesine, oradan da modern dünyanın karmaşasına uzanan roman, farklı anlatıcılar aynı olayları üst üste anlattığı için tekrarlar üzerin kurulmuş sanısı yaratır; aslında okuyucudan doğrunun eksik anlatımlarından geçerek doğruyu daha derin bir biçimde kavraması beklenmektedir.Zor okuma uğraşlarını seven okur için Faulker'dan -Murat Belge'nin deyişiyle- tiz sesle yazılmış bir Güney profili...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Abşalom Abşalom PDF 13.07 MB İndir
Abşalom Abşalom EPUB 14.61 MB İndir
Abşalom Abşalom MOBI 11.54 MB İndir
Abşalom Abşalom ODF 12.30 MB İndir
Abşalom Abşalom DJVU 15.38 MB İndir
Abşalom Abşalom RAR 10.00 MB İndir
Abşalom Abşalom ZIP 9.23 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Okurken çok zorlandığım bir kitap olmasına rağmen beni etkiledi. Ses ve Öfke’den bile daha büyük bir edebi şölen sunmuş Faulkner. İleride daha sakin olduğum bir zaman tekrar okuyacağım.


Keyif almak için okunacak bir yazar değil Faulkner. Sanattan keyif alıyorsanız ayrı. Çünkü o işin en iyilerinden.


Tam bir bulmaca kitap. Okurken elinizde muhakkak kalem kağıt olmalı ki, kurguyu zihninizde oturtmanız kolaylaşsın. Kitabın sonunda yer alan harita, kronoloji ve soy ağacı da bu konuda okura yardımcı oluyor. .
Kitap aynı olayın farklı ağızlardan anlatıldığı dokuz bölümden oluşuyor ve arka kapakta dendiği gibi daha çok “zor okuma uğraşlarını seven okur için.” .


ben bir hafta sonu öğleden sonra otururum okumaya zaten üç yüz sayfa bir şey birkaç saatte yarılarım bu kitabı diyorsanız elinize geçecek tek şey hayal kırıklığı ve can sıkıntısı olur.


Ses ve Öfke’den sonra hayranı oldum William Faulkner’ın. Sıradaki kitabı da Abşalom, Abşalom! oldu. Öncelikle şunu söylemek istiyorumki bir oturuşta 100-150 sayfa okuyabileceğiniz bir kitap olarak düşünüyorsanız kesinlikle uzak durun! Kolay kitap okuyucularının harcı değil bu kitap. Zor bir metin. Yeri geliyor bir parantez kapanmak bilmiyor, yeri geliyor bir açıklama cümlesi sayfalarca sürüyor. Kitap bittiğinde tadı kesinlikle damağınızda kalıyor. Ama ülkemizde mi yoksa tüm dünyada mı hakettiği ilgiyi görmemiş bir kitap gibi geliyor bana. İnsanların okuduğu ve binlerce satan o saçma kitaplara bakınca hakkını veremediğimiz bu şaheserler için üzülmemek elde değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*