Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Rüya Körleşmesi

Kategori: Psikoloji Yazar: Nurdoğan Rigel Yayınevi: Der Yayınları

Rüya Körleşmesi

  • Yayın Tarihi: 12.01.2001
  • ISBN: 9789753532112
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 292
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Gelmiş geçmiş en büyük dahilerden biri olan Leonardo da Vinci, "ortalama insanın görmeden baktığını, duymadan dinlediğini, hissetmeden dokunduğunu, tad almadan yediğini, fiziki bilince erişmeden hareket ettiğini, düşünmeden konuştuğunu" söylüyor.Vinci'nin dile getirdiği duygusal körlüğü yaşayan insan, iç dünyası ile dış dünyadaki gerçekliğin dengesini yitirmiş. İnsanoğlu yarı cehennem yarı dünya dekorlarından oluşan bir sahnede, tüm yanılsamaların, düşüncelerin egemen değer yargılarının çöküşünü yaşıyor. Elias Canatti'nin "Körleşme" adını verdiği bu dönüşüm, insanoğlunun duyularını dumura uğratarak, bazen kendi yarattığı, bazen de kendisi için yaratılan bir sanal gerçekliğin içinde kayboluşunu gösterir.Dış dünyadan gelen, büyük bir yüzdesi tasarımlanmış iletilerden oluşan iletişim sağanağı altındaki günümüz insanı iletişimini besleyen rüyalarından da koptuğunda, yaratıcılığını, üretkenliğini de yavaş yavaş yitiriyor.Medya ninnileriyle uyuyup, rüya körleşmesiyle uyanıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Rüya Körleşmesi PDF 12.12 MB İndir
Rüya Körleşmesi EPUB 13.54 MB İndir
Rüya Körleşmesi MOBI 10.69 MB İndir
Rüya Körleşmesi ODF 11.41 MB İndir
Rüya Körleşmesi DJVU 14.26 MB İndir
Rüya Körleşmesi RAR 9.27 MB İndir
Rüya Körleşmesi ZIP 8.55 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İletişim alanında birçok konuyu barındıran kitap


iletişim alanındaki çok iyi bir kitap


Kitabı severek okudum. Okurken zor ilerleyeceğimi düşünsem de bir çırpıda biten bir kitap oldu. Pasif şiddet, medyatik afazi ve amnezi, lobicilik, siyasal iletişim gibi konularda fazlasıyla istifade ettim.


İletişim alanının duayenlerinden Nurdoğan hocamın bütün eserlerini gözünüz kapalı alıp hemen okumalısınız. Özellikle kitabın siyasi iletişim bölümünde lobicilik konusunu çok güzel anlatmış.Diğer bölümleri de çok akıcı bir dille yazılmış.


Nurdoğan Rigel İÜ İletişim Fakültesinin bilgi birikimi ve yorumlarıyla en kaliteli isimlerinden birisidir. Kitap içindeki Medyanın Hafıza yitimine ve söz yitimine etkisini açıkladığı medyatik amnezi ve medyatik afazi kavramlaştırmalarını mutlaka okuyun derim. Gandhi ve pasif şiddeti anlattığı bölüm ise başlı başına mükemmel diyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*