Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sosyoloji Yazıları

Kategori: Sosyoloji Yazar: Max Weber Yayınevi: Iletişim Yayınları

Sosyoloji Yazıları

  • çevirmen: Taha Parla
  • Yayın Tarihi: 01.01.2006
  • ISBN: 9789754705256
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 547
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19 cm
Tanıtım Bülteni
Max Weber Şerif Mardinin deyişiyle Günümüzün sosyoloji biliminin önderleri arasındaki zirverdeki yeri dolayısıyla üzerinde sık sık durulan simalardan biri Sosyoloji Yazıları, Max Weberin bilim siyaset, iktidar, din gibi kavramlar-kurumlar üzerine, sosyolojinin temel ilkelerinin gelişmesine katkıda bulunan makalelerinden bir seçme, Weber sosyolojisine kuşbakışı bir giriş.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sosyoloji Yazıları PDF 22.70 MB İndir
Sosyoloji Yazıları EPUB 25.37 MB İndir
Sosyoloji Yazıları MOBI 20.03 MB İndir
Sosyoloji Yazıları ODF 21.37 MB İndir
Sosyoloji Yazıları DJVU 26.71 MB İndir
Sosyoloji Yazıları RAR 17.36 MB İndir
Sosyoloji Yazıları ZIP 16.03 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Sosyoloji literatürünün klasiklerinden.


orjinal adi “from max weber: essays in sociology” olan max weber’in kaleme aldigi bilgilendirici eser.ozellikle meslek olarak bilim basligi altinda, tum akademisyenlerin en az bir defa, kendi hocalarimin da en az iki defa okumasi sart olan; hatta bir sekilde yazilip cogaltilip sinif tahtalarinin yanina asilmasi gereken sozcukleri barindiran bolume sahip kitap


Dünya’nın gelmiş geçmiş en önemli sosyologlarının başında yer alan Weber’in İktidar, statü, sınıf, bürokrasi, din, toplumsal yapı gibi konuları ele aldığı yazılarından oluşuyor. Özellikle bürokrasi ve iktidar tipleri hakkındaki açıklamaları her insan tarafından okunmalıdır. Hepimizin günlük hayatta konuştuğumuz, dile getirdiğimiz problemlere getirdiği bu açıklamalar onu Marx ile birlikte dünyanın en önemli sosyoloğu yapıyor.


Weber’in çok önemli bazı yazılarından oluşan bu kitap Weber’in anlaşılmasında çok önemli bir yere sahip. Weber’in dile getirdiği fikirlerin bir kısmı burada sunulan yazılarda detaylı olarak verilmiş. Sosyal bilimlerle ilgili herkesin mutlaka okuması gereken kitaplardan.


editörlerin oldukça uzun bir girişiyle birlikte weber’in önemli görüşlerinin bulunduğu güzel makale ve kitap bölümleri seçilmiş. özellikle bürokrasiyle ilgili bölüm çok güzel. ancak mütercim taha parla, hangi sebeple tercüme etmediğini belirtmediği birçok bölümü ve dipnotu kitaba almamış. bence weber’in dipnotlara verdiği önemi ve tercüme edilmeyen kısımların konu gidişatına göre muhtemel ehemmiyetini göz önüne alırsak mütercimin hatalı olduğunu iddia edebiliriz. tüm bunlarla beraber weber’in ihtişamının farkedilebileceği bir kitap..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*