Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Carlo Rovelli Yayınevi: Can Yayınları

Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders

Tanıtım Bülteni
Çağdaş fizikçi Carlo Rovelli, 20. yüzyıl fizik biliminin temel meselelerine cezbedici bir yolculuk vaat ediyor. Basit anlatımıyla dünyayı büyüleyen, 40’tan fazla dile çevrilen ve yayımlandıktan kısa süre sonra çoksatar listelerinde birinci sıraya yerleşen Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders, bu alanla haşır neşir olmayan okur için de anlaşılır ve okuması keyifli bir çalışma. Rovelli, fizik alanında gerçekleşen büyük devrimin “en büyüleyici” yönlerini ve ortaya attığı soruları mercek altına alıyor: “Kuramların en güzeli”, yani Albert Einstein’ın izafiyet kuramı, modern fiziğin en sarsıcı yönlerine ev sahipliği yapan kuantum mekaniği, içinde yaşadığımız evrenin mimarisi, temel parçacıklar, kuantum çekimi, olasılık ve kara deliklerin ısısı…“Kuramsal fizik, yaşamımızı yönlendiren tutkular ve duygulardan beslenir,” diyen Rovelli, çoğunlukla bize uzak kalmış bir bilimin aslında bizi kuşatan evren kadar yakınımızda olduğunu gösteriyor. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders PDF 6.23 MB İndir
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders EPUB 6.96 MB İndir
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders MOBI 5.49 MB İndir
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders ODF 5.86 MB İndir
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders DJVU 7.32 MB İndir
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders RAR 4.76 MB İndir
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


kısa fakat bilgilendirici


İsminden de anlaşılacağı üzere fiziğin belli başlı yasalarını oldukça basite indirgeyerek veren eser. Beklentiniz yüksek olmamalı, ama başlangıç kitabınız olacaksa tavsiye edebilirim.


Kısa ama etkili muazzam bir eser.


görelelik kuramı kuantum teoremi ve termodinamik olasılığı poazitif bilimlerle ilgilenmeyen insanlara öyle güzel ve ilgi çekici anlatmış ki ikinci meslek olarak fizik okumaya heves edebilirsiniz


Maalesef bana pek bir şey katmadı ancak eğer fiziğe ilginiz var bilginiz yok ise başlangıç için güzel bir kitap olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*