Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Wesirfinger Pastanesi

Kategori: Edebiyat Yazar: Murat Kapkıner Yayınevi: Beyan Yayınları

Wesirfinger Pastanesi

  • Yayın Tarihi: 07.02.2001
  • ISBN: 9789754732795
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 237
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Murat Kapkıner uzunca bir aradan, 'Güz İnsanları ve 'Karanlıktakiler'den sonra, bu üçüncü yapıtıyla dönüyor anlatı evrenine. Gerçeküstü ve gerçek. Bu iki olgunun ortasında, yaşamın hakikat boyutlarını ıskalamadan, masalsı bir tarzda kendini ören yapıt, Alphonso Lingis'in deyimiyle 'ortak birşeyleri olmayanların ortaklığı' zemininde kuruluyor: Yaşlı Şeyh, Bayan Adelgard, Savaşçı Osman, Bilge İdris, Taşralı Hasan ve Genç Mülteciler...Bu farklı insan evrenlerinin kesişme noktalarını, zamanın, mekanın, tarihlerin belirsizleştiği, muğlak bir fonda anlatan roman ayrıca dil ustalığıyla da dikkat çekici.Yapıt, varolmanın imkanları, yazgı ve özgürlük üzerine yoğunlaşması bakımından felsefi roman kategorisine girmekle beraber, kuru ve yavan kavramsal kurgularda, bilgiçce öğüt veren sıkıcı diyaloglarda tüketmiyor kendini.'Wesirfinger Pastanesi", yazarın diğer romanlarıyla birlikte okunduğunda, romancının değişmeyen ama gelişen uslubu, insan varoluşunun trajik doğasının ironik anlatımı ve romanlararası felsefi süreklilik daha derinden görülebilecektir.Efkan Bahri Eskin
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Wesirfinger Pastanesi PDF 9.84 MB İndir
Wesirfinger Pastanesi EPUB 10.99 MB İndir
Wesirfinger Pastanesi MOBI 8.68 MB İndir
Wesirfinger Pastanesi ODF 9.26 MB İndir
Wesirfinger Pastanesi DJVU 11.57 MB İndir
Wesirfinger Pastanesi RAR 7.52 MB İndir
Wesirfinger Pastanesi ZIP 6.94 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Öncelikle bu edebi şaheserle bizi buluşturduğu için murat beye teşekkürü bir borç biliriz .roman tekniği konusunda başarısını gözardı etmek inanın çok güç ve dile hakimliğide cabası. ben kitabınızı çok beğendim. özellikle anlatım tekniğini çok akıcı buldum. karışık bir hikayeyi bütünleştirip bir roman olarak sunmak bir yazarın ulaşabileceği en üst noktadır. saygılar.


Murat Kapkıner’in okuduğum ilk çalışması olması hasebiyle pek fazla bilgiye sahip değildim.İlk 80 sayfada kitabı bırakayım mı fikrine çok kapıldım ama bu hisse yenilmedim azimle okumaya devam ettim,ortalara doğru biraz bağımlılık yapmaya ve dikkatimi çekmeye başlamıştı ki çok da çekici olmayan bir şekilde son buldu.Şeyh,osman,hasan,idris(imparator)ve bayan adelgar’ın kahramanları olduğu bu kitap parantez içi ayrıntı verme işini abartmasaymış(çünkü dikkat bozukluğuna neden oluyor)çok daha güzel olacağına inanıyorum.Herşeye rağmen genel kültür edinmek açısından okunabilecek bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*