Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Pines Adası

Kategori: Siyaset Yazar: Henry Neville Yayınevi: Pinhan Yayıncılık

Pines Adası

Tanıtım Bülteni
Pines Adası, 1668 yılında yayınlandığında şaşırtıcı bir popülerlik ve geniş bir şöhret kazandı. Tabii bu durum eserin içeriğinden ziyade sunduğu fırsat sayesindeydi. Keşfedilmemiş Güney Ülkesinde Dördüncü Bir Adanın Gün Yüzüne Çıkması sömürgeciliğin artık bir rekabete dönüştüğü Avrupalı devletler nezdinde büyük ilgi çekti. Öyle ki sefere çıkacak gemiler bir müddet daha bekletildi, gidenler rotalarını değiştirdi. İngilizce yayınlanan kitap, Felemenkçeye, Almancaya, İtalyancaya ve Fransızcaya çevrildi ve bütün bu olaylar gerçekleştiğinde ilk nüsha matbaadan çıkalı 6 ay bile olmamıştı. Dönemin siyaset bilimcilerini uzun süre meşgul eden bu çalışma, modern dönemde haritacılar, tarihçiler ve kütüphaneciler için eşsiz bir kaynak haline dönüştü. Thomas More’un Ütopya, Francis Bacon’ın Yeni Atlantis isimli ütopik eserlerinin yanında yerini alan Pines Adası ayrıca Robinson Crusoe’nin kaynaklarından biri olarak kabul edilir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Pines Adası PDF 6.23 MB İndir
Pines Adası EPUB 6.96 MB İndir
Pines Adası MOBI 5.49 MB İndir
Pines Adası ODF 5.86 MB İndir
Pines Adası DJVU 7.32 MB İndir
Pines Adası RAR 4.76 MB İndir
Pines Adası ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Baskı ve çeviri olarak güzel bir kitap. Robinson Crusoe yazılırken bu kitaptan da etkilenilmiş. Fakat okumasam da olurmuş diyeceğim bir kitap oldu benim için. Tabii ki kitabı yazıldığı dönem için değerlendirmek de gerekebilir.


“Olmayan ada” üzerine fantastik bir ütopya. Hoş bir hayal gücü ve anlatı. Bu arada kitabın ilk 50 sayfası 30 sayfaya hazırlık için yazılmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*