Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Aşkın Büyüsü

Kategori: Edebiyat Yazar: François-Olivier Rousseau Yayınevi: Can Yayınları

Aşkın Büyüsü

  • çevirmen: Sinem Yenel
  • Yayın Tarihi: 13.02.2001
  • Orijinal Adi: Les Enfants du Siécle
  • ISBN: 9789750700699
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 223
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
  • Diger Ozellik: Fransızca Aslından Çeviri
Tanıtım Bülteni
George Sand ile Alfred de Musset: On dokuzuncu yüzyıl edebiyatına damgalarını vuran bir kadın ve bir erkek.Toplumun kurallarının karşısına kendi hayat görüşleriyle dikilen sanatçılar ve edebiyatçılar arasına taşrada yaşayan bir baronun karısıyken, Paris'e demir atmayı başaran George Sand da katılmıştı. Tutkulu, bağımsız, iddialı ve akıllı bir kadın olan George Sand'ın karşısına ruhsal bozuklukları olan, çift kişilikli, çelişkilerle dolu, acı çekmeden yazamayan, ama dehasıyla göz alan şair Alfred de Musset çıktı.Asıl adı Aurore Dupin olan George Sand, kadınlara yüklenen ikinci sınıf kimliği reddederek, gerek yazarlığı, gerek yaşama biçimiyle öne çıkmak istiyordu; erkek adı kullanmakla kalmıyor, erkek giysileriyle de dolaşıyordu. Paris'in bohem hayatına dalan, besteci Chopin dahil pek çok sevgilisi olan, ama siyasal kimliği ve idealist sosyalizmi ile de adını duyuran George Sand ile Alfred de Musset'nin bir araya gelmesi, bir fırtınanın kopması gibiydi. Sevgilisinden altı yaş büyük olan George Sand'ın zaman zaman anne rolünü üstlendiği bir ilişki yaşadılar. Birlikteyken Paris'te yaptıkları her şey olay oldu. Filme de çekilen ve Juliette Binoche'un George Sand rolünü üstlendiği Aşkın Büyüsü, on dokuzuncu yüzyılın sanat ortamında gelişen, kavgalarla, kuşkularla yoğrulan bu olağanüstü, tutkulu, çılgın, fırtınalı aşkın romanı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aşkın Büyüsü PDF 9.26 MB İndir
Aşkın Büyüsü EPUB 10.34 MB İndir
Aşkın Büyüsü MOBI 8.17 MB İndir
Aşkın Büyüsü ODF 8.71 MB İndir
Aşkın Büyüsü DJVU 10.89 MB İndir
Aşkın Büyüsü RAR 7.08 MB İndir
Aşkın Büyüsü ZIP 6.53 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Fransa’nın ağır ekonomik krizler yaşadığı,siyasal çalkantılarla boğuştuğu bir dönem.Bu dönemde Balzac,VictorHugo,Prosper Merimee gibi yazarlar da var.George Sand ve Alfred de Musset aşkı anlatılıyor.Gerilimli sürenbir aşk,Paris’in sanatçılarının gözlerini doğuya çevirdiği bir zaman.Bu büyük aşk,büyük acılar getirir.Çok güzelbir roman.Çevirisi çok güzel,akıcı.Çok rahat okunuyor.


her ne kadar kitabın ismi aşkın büyüsü olsa da kitap sadece iki kişi arasındaki aşkı anlatmıyor, aynı zamanda 19. yy edebiyatına da yer veriyor. deli dolu bir aşk, iki usta yazar, aşk, aldatma, acı… kitap gerçekten de çok akıcı ve okunmaya değer. kısa sürede bitireceğinize eminim.


“Havadan bozulmuş olan tütün, ağzında tıpkı aşk bozgunlarından yürekte kalanı andıran, buruk ve yakıcı bir tat bıraktı…” George Sand ile Alfred de Musset’in aşkı… Paris’in bohem hayatı, aşk, araya sıkışmış annelik, karı kocalık, sanat… Filmini izlemeden okumakla çok iyi yaptığımı düşünüyorum. Ayrı bir keyif verdi…


19. yüzyıl Fransa’sında 2 yazar arasında geçen tutkulu ve bir o kadar da dengesiz bir aşk hikayesi. Yazarın yarattığı atmosferdeki aşkı ve deliliği çok net bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Okuduktan sonra bile aklınızdan kolay kolay çıkmayacak bir aşk romanı.


bir aşk bu kadar gururu ön planda tutamazdı. nefes kesici,olabildiğince akıcı ve sürükleyici bir kitap. yaş farkları olmasına ragmen,birbirlerini çok seven iki müthiş yazar. sevgilerini pek gösteremeselerde, coskuları sozcuklerının arasında gizli.. hani derler ya ne senle ne de sensiz. bu cümle herşeyi açıklıyor bence..şiddetle tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*