Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Aşk Yolunda

Kategori: Edebiyat Yazar: Henri Gougaud Yayınevi: Can Yayınları

Aşk Yolunda

  • çevirmen: Ela Güntekin
  • Yayın Tarihi: 13.03.2001
  • Orijinal Adi: Paramour
  • ISBN: 9789750700293
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 189
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
  • Diger Ozellik: Fransızca'dan Aslından Çeviri
Tanıtım Bülteni
Aşk Yolunda, 1348 yılının ilkbaharında, veba salgının pençesindeki Avignon kentinde geçiyor. Anlatıcı rolündeki Mathieu, salgını tüm acımasızlığıyla yaşayan bir delikanlı. Salgından önce Avignon'daki bilge Aventin Usta'nın çırağı olan, ona büyük bir hayranlıkla bağlanan Mathieu, veba salgınında kızkardeşi dışında ailesinin bütün üyelerini yitirir. Yöredeki Yahudiler, kuyunun suyunu zehirlemekle suçlanırken, Aventin Usta da vebanın kaynağı olarak görülen Yahudilerin tarafını tuttuğu gerekçesiyle köylüler tarafından linç edilir. Umarsız kalan genç Mathieu, oradan ayrılmak istemese de kızkardeşi Angéle ve gezgin ozan Bernard, kendilerini kurtarmak için onu da alıp Avignon'u terkederler. Yol boyunca inanılması güç olaylara tanık olan ve bir manastırda ele geçirdikleri olağanüstü öykülerle dolu kitabın yazarının peşine düşen gençlerin yolculuğu mistik bir arayışa dönüşür. Genç Mathieu, her zaman geçerli olan bir gerçeği, toplumun yaşadığı korkuların bedeli olan bir gerçeği, toplumun yaşadığı korkuların bedelini masumların ödediğini dehşetle öğrenirse de bu ilginç yolculuğun sonunda ummadığı bir şeyle karşlaşacaktır. Şiirsel ve son derece akıcı bir dille yazılmış Aşk yolunda, okurları Ortaçağın bilinmeyen sayfalarına götürüyor, gerçekdışı, masalsı ve düşsel bir dünyada gezdiriyor. Aşk Yolunda, besteci ve yorumcu olarak adını duyuran, Fransız edebiyatında düşlerle gerçeklerin iç içe geçtiği romanlarıyla ünlenen Henri Gougaud'nun Türkçe'deki ilk romanı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aşk Yolunda PDF 7.84 MB İndir
Aşk Yolunda EPUB 8.77 MB İndir
Aşk Yolunda MOBI 6.92 MB İndir
Aşk Yolunda ODF 7.38 MB İndir
Aşk Yolunda DJVU 9.23 MB İndir
Aşk Yolunda RAR 6.00 MB İndir
Aşk Yolunda ZIP 5.54 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


ortaçağ avrupasının ne denli karanlık olduğunu güzel anlatan bir kitap, insanlar korkularının esiri olunca neler yapabilir bu kitap bunu anlatıyor eh arada bir de aşk hikayesi var tabii


aşkın zorluklar çıkmazında çırpınışları güzel anlatılmış.


Gerçekten “Aşk” yolunda. Vebadan kaçarken ruh ikizini bulmak ilginç bir sonuç olsa gerek. İnsana bizde olan bir deyişi hatırlatıyor; “Her işte bir hayır vardır.” Roman anlatıcısı ailesini vebaya kaptırmış olabilir, ustası Ortaçağa uygun bir şekilde linç edilmiş olabilir, ancak yol gösteren kitabın ışığında kahramanın vardığı yer ve kişi, gönlünün sahibi. Mistik olaylara yer verilmiş olan bu romanı biraz da Grange’ın romanlarına benzettim. Özellikle de ormandaki ayin…Okuyun siz de fark edeceksiniz.Genç bir delikanlının kızkardeşini sevdiğine teslim edişi(kabullenişi), onu kıskanışı, kızkardeşinin hayat arkadaşı olarak seçtiği delikanlı ile dost olması çok hoş, biraz da espirili bir dille anlatılmış. Okuru gülümseten, Ortaçağda kısa bir gezintiye çıkaran romanı meraklı okurun kısa bir süre içinde bitireceğine inanıyorum.


Mathieu veba salgınından kardeşi ve onun erkek arkadaşı (bernard) ile kaçar.salgında kardeşi hariç ailenin tüm üyelerini yitirmiştir. Kız kardeşi kaçış sırasında bir manastırın kapısında kitap bulur ve bu kitap onların yol göstericisi olur. Kitabın sahibini bulma yolundaki maceralar anlatılmış. Zevkli bir kitapdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*