Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Küçük Adam Ne Oldu Sana?

Kategori: Edebiyat Yazar: Hans Fallada Yayınevi: Everest Yayınları

Küçük Adam Ne Oldu Sana?

Tanıtım Bülteni
“Fallada, yaşananları bu derece gerçekçi ve doğru bir şekilde, böylesi hayata yakınlıkla aktardığı için övgülerin en büyüğünü hak ediyor.”HERMANN HESSE 20. yüzyıl Alman edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Hans Fallada’yı dünya çapında üne kavuşturan, beyazperdeye uyarlanan 1932 tarihli Küçük Adam, Ne Oldu Sana?, sansürsüz haliyle okurla buluşuyor. Bir süre önce, Fallada’nın el yazmaları incelenerek, romanda aktarılan gerçekleri ve sert siyasi saptamaları bu kadar açık ve ayrıntılı biçimde yayınlamaya çekinen yayıncısı tarafından metne sansür uygulandığı tespit edilmişti. Fallada’nın “Nazi karşıtı faaliyet” suçlamasıyla bir süre hapsedilmesine de neden olan başyapıtı, 85 yıl sonra özgün haliyle ilk kez yayınlanıyor. Roman, 2. Dünya Savaşı öncesinde, ekonominin çöküşüyle yoksulluğun arttığı ve Nazi rejiminin güç kazanmaya başladığı günlerde geçer. 1930’ların Almanya’sında hayata tutunmaya çalışan milyonlarca “küçük adam”dan biri olan Johannes Pinneberg, üç kişilik ailesine onuruyla bakabilmek için var gücüyle çalışmaktadır. Gün geçtikçe güçleşen yaşam koşulları, onları neredeyse açlık sınırına kadar götürür. Pinneberg, hayat mücadelesinde her gün umudunu biraz daha yitirecektir. Nazizmin ayak seslerinin yaklaştığı bu ortamda, içinde duyduğu büyük öf ke, çaresizlik ve haksızlıklara karşı sesini yükseltemeyen bütün toplumların ortak duygusu olarak tarihe geçecektir. “Yaşanan gerçeklere sadakati inanılmaz… Uzun zamandır Küçük Adam, Ne Oldu Sana?  kadar ilgi çekici bir kitap okumadım.”THOMAS MANN
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Küçük Adam Ne Oldu Sana? PDF 6.23 MB İndir
Küçük Adam Ne Oldu Sana? EPUB 6.96 MB İndir
Küçük Adam Ne Oldu Sana? MOBI 5.49 MB İndir
Küçük Adam Ne Oldu Sana? ODF 5.86 MB İndir
Küçük Adam Ne Oldu Sana? DJVU 7.32 MB İndir
Küçük Adam Ne Oldu Sana? RAR 4.76 MB İndir
Küçük Adam Ne Oldu Sana? ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Hans Fallada sevdiğim bir yazar. Bu romanıda bir başyapıt olmasada güzel bir eser.


Küçük Adam Ne Oldu Sana? Hans Fallada’dan okuduğum ilk eser. 1. Dünya Savaşı’ndan çıkmış Almanya toplumunun yaşadığı zorlukları anlatan, dili oldukça sade ve akıcı, harikulade bir modern klasik. Yazar Almanya’nın Dostoyevski’si olarak nitelendiriliyor Almanya’da. Kapak resmi de oldukça ilgi çekiciydi benim için. Okuyunuz efendim.


Hans Fallada çon enteresan bir yazar kalemi dili öyle gerçekçi ki sanki kendi başından geçenleri saati saatine aktarıyor okuyucuya. Keşke yazarla ilk bu kitapla başlasaydım çok daha fazla sevebilirdim bu eserini ancak yükselmek isteyen adam o kadar çıtayı yükseltti ki aşırı beklentiyle okudum bu kitabı. Kitap geneli güzel ancak hem aşırı basit dili hem de sonunu bir yere bağlayamaması ne okudum dedirtti bana. Bir de bu basım sansürlü basımı galiba çünkü Alman yayıncısı bir çok nazi karşıtı olayları çıkartmış kitaptan başına birşey geleceğinden korktuğu için. Son olarak hiç Fallada okumadıysanız ilk bu kitabı sonra yükselmek isteyen adamı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca Allah tüm bekar erkeklere kuzucuk gibi bir eş nasip etsin o ne iyi yürekli her şeye olumlu düşünen bir kadındı ya en sevdiğim roman kahramanlarından birisi oldu benim için..


Okunmayı hak eden bir kitap. Şiddetle tavsiye ediyorum….


Kitap 1930 yılında Almanya’da geçiyor ama günümüzde de böyle aileler yok değil. Emma’ya yani kuzucuğa hayran kaldım. Her zaman eşine destek veren bir kadın. Gözyaşlarını içine akıtıyor, asla eşine belli etmiyor üzüntüsünü. Hep hesap yapıyor. Çocuğunun geleceğini düşünüyor.
Bunları bir arada tutan şey neydi? Tabii ki aşk. Ama üst üste o kadar şeyler geldiki başlarına, sanki uzun tırnaklı akbaba pençelerini açıp onları yakalıyor, ufak ufak parçalara ayırıyor. Bunlar da akbabayla mücadele ediyor, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Asla ve asla bu kitabı unutacağımı sanmıyorum. Her aklıma geldikçe kalbimde bir sızıyla anacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*