Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yüz Yüze Edebiyat

Kategori: Edebiyat Yazar: Zeynep Aliye Yayınevi: Bilgi Yayınevi-kampanya

Yüz Yüze Edebiyat

  • Yayın Tarihi: 11.04.2001
  • ISBN: 9789754949322
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 376
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
'Yüz Yüze Edebiyat' bir anlamda, 'bizim yazarlarımız' mantığıyla hazırlanmış bir çalışmadır. Attilâ İlhan'dan, Sevgi Soysal'dan Ataol Behramoğlu'na, Şükran Kurdakul'a, Gürsel Aytaç'a, Orhan Koloğlu'na, yaşamlarını Türk kültür-sanat yaşamına adamış, büyük çoğunluğu Türkiye'nin en zor, en sorunlu dönemlerinde çok şey pahasına yazma mücadelelerini sürdürmüş, 'fedailer mangası' aydın edebiyatçılarımızın kitabıdır. Zeynep Aliye'nin çalışmasının önemli bir bölümünü, edebiyatçılarımızın edebi kimliğiyle ilgili araştırmalar oluşturuyor. Öte yandan, onları, kitaplarının dışında, canlı yaşam içindeki kimliğiyle de okuyucuya tanıtmaya çalışıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yüz Yüze Edebiyat PDF 15.61 MB İndir
Yüz Yüze Edebiyat EPUB 17.44 MB İndir
Yüz Yüze Edebiyat MOBI 13.77 MB İndir
Yüz Yüze Edebiyat ODF 14.69 MB İndir
Yüz Yüze Edebiyat DJVU 18.36 MB İndir
Yüz Yüze Edebiyat RAR 11.93 MB İndir
Yüz Yüze Edebiyat ZIP 11.02 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yüz Yüze Edebiyat PDF 15.61 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


en iyi roportaj kitaplarından birisi ki içindeki roportajlar bir harika roportajın ne kadar önemli bir tür olduğunu bu kitapta bir kez daha gördüm…edebiyat tarihi içinde kaynak bir kitap


TÜRK EDEBİYATININ TEMELİ OLAN BÜYÜK YAZARLARLA YAPILAN SÖYLEŞİLER VE HAKLARINDA YAZILAN YAZILAR. BU DEĞERLİ ESERİ MUTLAKA EDİNİN.


Sevdiğimiz yazarların bilinmeyen yönleri ve yazarlık serüvenleriyle ilgili meraklıları için okunası bir yapıt. Yazarların eserlerini üretme süreçlerini gözler önüne sürmekte ve temel edebi kişiliklerini ortaya koyan noktalara yer verilmiş.


Zeynep Aliye, 28 yazar ile ilgili görüşlerini bir araya toplamış ve kitabın adını da Yüz Yüze Edebiyat koymuş. Kitapta, konuşmalar, yazarı kendi kaleminden değerlendirmeler bulunmaktadır. Böylece geniş bir yazar kümesinin çeşitli yönlerini öğrenmiş oluyoruz.Zeynep Aliye, yaşayan yazarlarla konuşmalar yapmış ve bu konuşmaları daha çok sanat odağında düzenlemiştir. Bu konuşmalarla, yazarların bilinen ya da bilinmeyen yönlerini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu söyleşiler yanında yazarı çeşitli yönleriyle değerlendiren, tanıtan yazılar da kitapta yer almaktadır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*