Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İblis  Erken Hıristiyan Geleneği

Kategori: Din Yazar: Jeffrey Burton Russell Yayınevi: Panama Yayıncılık

İblis Erken Hıristiyan Geleneği

Tanıtım Bülteni
Kötülük, reddedilemez bir biçimde bu dünyada vardır; her birimiz, kendi yaşantılarımızda veya çevremizde meydana gelen olaylarda kötülüğü doğrudan deneyimleriz. Peki, onun ezeli varlığını, etkilerini ve sonuçlarını nasıl açıklarız? Izdırabın bizi sınadığı ve eğittiği görüşünden, günahlarımızın bir sonucu olduğu görüşüne kadar pek çok farklı açıklama ileri sürülmüştür. Kötülük, yalnızca özgür iradeden kaynaklanan eylemlerin sonucu mudur? Izdırabın derecesi ve miktarı neden bu kadar büyüktür? Ayrıca kasırga ve kanser gibi doğal kötülükler nasıl özgür iradeden kaynaklanan bir günahın sonucu olabilir? Bu şekilde kurulan ilahi bir denge, sinir gazlarının, işkencelerin ve cinayetlerin olduğu bir dünyada, en aydınlanmış kişinin bile kavrayışını aşmaktadır. “Kötülüğün Tarihi” serisinin ikinci kitabı olan İblis, Hıristiyanlığın yayılmaya başladığı dönemde Kilise babalarının ve teologların kötülük sorununa yaklaşımlarını ele alıyor. Jeffrey Burton Russell, bu ciltte Şeytan kavramına yönelik hem aydınlatıcı bir inceleme yürütüyor hem de kavramın gelişiminde etkili olan imgesel ve güçlü bakış açılarını sunuyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
Kitapyurdu İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
D&R İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
Idefix İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
BKM Kitap İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
Hepsiburada İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
Nadir Kitap İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
N11 İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
Amazon Türkiye İblis Erken Hıristiyan Geleneği Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İblis Erken Hıristiyan Geleneği PDF 6.23 MB İndir
İblis Erken Hıristiyan Geleneği EPUB 6.96 MB İndir
İblis Erken Hıristiyan Geleneği MOBI 5.49 MB İndir
İblis Erken Hıristiyan Geleneği ODF 5.86 MB İndir
İblis Erken Hıristiyan Geleneği DJVU 7.32 MB İndir
İblis Erken Hıristiyan Geleneği RAR 4.76 MB İndir
İblis Erken Hıristiyan Geleneği ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Okundu bu. Bu bir seri aslında. Araştırma serisi yani. Dört kitaptan oluşuyor. İlk kitap, Şeytan. İşte Şeytan’ın ortaya çıkışı, eski uygarlıklarda Şeytan nasıldı, falan. Onlar anlatılıyordu ilk kitapta. Haliyle din üstünden gidiliyordu biraz. Dualizm vardı mesela, o yolla Şeytan’ın meşrulaştırılması. Bir sürü şey. Tutmadım aklımda yani, Allah Allah.
Bu kitap ikinci kitap. Sıkıcı biraz. Yani konuya ilgim vardı, demonlar… Mesela demon nedir, “hell” nereden geliyor, mitolojiyle çok güzel bağlantılar var. Bu kitapta ve ilk kitapta güzel vermiş adam. Sıkıcıdan kastım; Gnostisizm açısından bir sürü insan tanıyoruz, bir sürü eser tanıyoruz, bir sürü yorum görüyoruz. Çok ince iş. Amaç zaten ince iş, haliyle oturup ciddi ciddi okuyacaksın bunu. Benim gibi otobüste, vapurda falan okursan meeh dersin tabii. Aptallık yapma, ev kitabı bu. Yol kitabı değil.
Şimdi üçüncü kitaptayım, Lucifer. Sevgiler.


Serinin ikinci kitabı da ilki kadar güzel ve bilgilendirici. Merak edenlere tavsiye ederim.


Serinin ikinci kitapı. Başarılı bir eser.


Yazar bu ikinci kitabında hristiyan felsefesine değiniyor en çok özgür irade düşmüş melekler üzerinde durur malumunuz aldığımı kültürden dolayı üniversite lisans bölümünde (sosyoloji bölümü) hristiyan felsesi üzerinde ana hatlarıyla belirtilip fazla derinine inmedik bu eserde hristiyan felsefesini derinlemesine incelemesinin zevkine vardım İsa peygamber e neden tanrı dediklerini kendi mantık çerçevesinde anlatılmış e tabi bir müslüman olarak bizim mantimiza uymaz


Muhteşem bir serinin 2. Kitabı Tavsiyemdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*