Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bilinç Üzerine Konuşmalar

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Susan Blackmore Yayınevi: Küre Yayınları

Bilinç Üzerine Konuşmalar

Tanıtım Bülteni
Bu kitap, Susan Blackmore’un, hayatlarının çoğunu bilinç sorununu anlamaya adamış zamanımızın 21 önemli bilim insanı ve filozofuyla gerçekleştirdiği derinlikli, kışkırtıcı ve bir o kadar da keyifli söyleşilerden oluşuyor. Söyleşiler boyunca bilinçli öznel deneyim, bilinç-beyin ilişkisi, benlik, beden, özgür irade, rüya, yapay zeka, etik ve ölüm-sonrası yaşam gibi insan doğasıyla alakalı başlıca meseleler, felsefeden nörobilime psikolojiden kuantum fiziğine kadar birbirinden farklı disiplinlerin ışığında ele alınarak tartışılıyor. Bilinç Üzerine Konuşmalar, özellikle bilincin doğasına yönelik bilimsel ve felsefi izahlara ilgi duyan herkes için kolay anlaşılır ve okunması keyifli bir başvuru kaynağı niteliğinde. Kitapta kendileriyle söyleşi yapılan isimler: Bernard Baars, Ned Block, David Chalmers, Patricia ve Paul Churchland, Francis Crick, Daniel Dennett, Susan Greenfield, Richard Gregory, Stuart Hameroff, Christof Koch, Stephen LaBerge, Thomas Metzinger, Kevin O’Regan, Roger Penrose, Vilayanur Ramachandran, John Searle, Petra Stoerig, Francisco Varela, Max Velmans, Daniel Wegner.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilinç Üzerine Konuşmalar PDF 6.23 MB İndir
Bilinç Üzerine Konuşmalar EPUB 6.96 MB İndir
Bilinç Üzerine Konuşmalar MOBI 5.49 MB İndir
Bilinç Üzerine Konuşmalar ODF 5.86 MB İndir
Bilinç Üzerine Konuşmalar DJVU 7.32 MB İndir
Bilinç Üzerine Konuşmalar RAR 4.76 MB İndir
Bilinç Üzerine Konuşmalar ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Diğer yorumcuların söylediği şekilde kolayca anlaşılabilir bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Belli seviyede farklı bilinç teorilerine, bir miktar nörofizyolojiye hakim olunması gerekiyor. Kitap konuya gerçekten ilgi duyan kişi için zevkle okunabilir. Aynı konu üzerine farklı ve ileri okumalar yapmak isteyenler için roportaj yapılan biliminsanlarinin kitaplarına bir basamak gibi düşünülebilir. Ayrıca kitabın çevirisi, konunun zorluğuna rağmen oldukça başarılı.


Bilinç hakkındaki farklı teorileri ve görüşleri bu teorilerin ve görüşlerin sahipleriyle kurulan yüzeysel diyaloglarla anlatan giriş niteliğinde bir kitap.


kafa karıştırmayan hoş ve okunur makaleler bulunan kitap, yani sıkıcı bir ders kitabı yerine böyle keyifli bir kitap daha öğretici sanki,


Bilinç ile ilgilenenler için bir çerez kitap. Daha büyük beklentiler ile almıştım. Beklentimi karşılamadı ama keyifle de okudum. Röportajlardan oluştuğu için okuması kolay, bir günde bitiyor.


Bilinç konusundaki tartışmalara dair fikir edinmek için yorulmadan okunabilecek bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*