Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hıyarname

Kategori: Edebiyat Yazar: Prof. Dr. Hayrullah Şanzumi Yayınevi: Karbon Kitaplar

Hıyarname

Tanıtım Bülteni
Doğup büyüdüğüm köyde, rahmetli dedemin bostanında büyüklerimiz enva-i çeşit sebzenin yanında zerzevatın ana rüknü olan hıyar için mutlaka bir hıyarlık kısmı ayırır, tarlanın o bölümüne hıyar ekerlerdi….O zamanlar Anadolu’muzun her yerinde “Şu sazıma bir düzen ver” türküsü çalınırdı. Hem karnım doysun hem de hıyarım tam olsun! Karnını doyurmak ve bu süfli arzunu yerine getirmek için pek tabiidir ki hıyarını yemek mecburiyetindesin. Buna fiziki mecburiyetin vardır. Oturup karnım doydu diye şükretmek gerekirken “Eyvah neden hıyarım eksildi, kırıldı veya bitti diye ağıt yakmanın hiçbir anlamı ve geçerliliği söz konusu değildir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hıyarname PDF 6.23 MB İndir
Hıyarname EPUB 6.96 MB İndir
Hıyarname MOBI 5.49 MB İndir
Hıyarname ODF 5.86 MB İndir
Hıyarname DJVU 7.32 MB İndir
Hıyarname RAR 4.76 MB İndir
Hıyarname ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Bazan söylemediklerinizi söyletecek bir kitap. okuyun.


Ey hiçbir şey gözünden kaçmayan okur!

Eğer yakın zamanın, modern zamanların hıyarlıklarını merak ediyor, bir insanın hayatında nasıl hıyarlıklara maruz kalabileceği sorusunu kendinize soruyorsanız Hayrullah Şanzumi’nin Hıyarname’sini okuyunuz.

Eğer yeni bir bilim dalının doğumuna şehadet etmek istiyor, Hıyaroloji biliminin terminolojisini merak ediyorsanız Hıyarname’yi okuyunuz.

Yukarıda yazılanların somutlaşmış belgelerini, tarihi, zirai, sınai, edebi, sosyolojik, fenomonolojik, epistomolojik, antropolojik, teolojik alanlarda yapılan hıyarlıkları merak ediyorsanız Hıyarname’yi okuyunuz.

Okumazsanız!? Çok şey kaybedersiniz…

Ve küçük bir öneri: Bu kitabı okurken “acaba bu kitapta ben de var mıyım? Diyerek kendinizi aramayınız. İnsanın huzuru kaçıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*