Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Avrupa Yollarında Türkiye

Kategori: Siyaset Yazar: Yıldırım Keskin Yayınevi: Bilgi Yayınevi-kampanya

Avrupa Yollarında Türkiye

  • Yayın Tarihi: 25.04.2001
  • ISBN: 9789754949438
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 456
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Türkiye'nin, Avrupa yollarındaki otuz beş yıllık inişli çıkışlı sürecinin perde arkasını; Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde akla ilk gelen adlardan biri olan Yıldırım Keskin'in anılarında bulacaksınız. 'Avrupa Yollarında Türkiye' aynı zamanda, İsmet İnönü, İhsan Sabri Çağlayangil, Ali Bozer, İsmail Cem, Turgut Özal, Bülent Ecevit, Necdet Uğur gibi siyasetçileri; Muhsin Ertuğrul, Aziz Nesin, Cüneyt Gökçer, Tanju Okan, Attilâ İlhan, Adalet Ağaoğlu, Elia Kazan gibi sanatçıları da içeren zengin bir portreler galerisi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Avrupa Yollarında Türkiye PDF 18.93 MB İndir
Avrupa Yollarında Türkiye EPUB 21.15 MB İndir
Avrupa Yollarında Türkiye MOBI 16.70 MB İndir
Avrupa Yollarında Türkiye ODF 17.81 MB İndir
Avrupa Yollarında Türkiye DJVU 22.27 MB İndir
Avrupa Yollarında Türkiye RAR 14.47 MB İndir
Avrupa Yollarında Türkiye ZIP 13.36 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Dış siyasetimizle ilgili tecrübe dolu yazılar…


Yazar dış politikada yaşadıklarını anlatmıştır.


36 yıl diplomatlık yapmış yazar 1965-2000 yılları arasındaki AB kapısında bekleyiş serüvenimizin canlı tanıklığını yapıyor.


Türkiye’nin izlediği dış siyasetin 36 yıllık bir bölümünün kişisel dökümü Avrupa Yollarında Türkiye. Avrupa Birliği’ne girebilmek için neler yaptığımızı, ne tür girişimlerde bulunduğumuzu kaba hatlarıyla biliyoruz. Yaklaşık yüz elli yıllık geçmişe dayanan batılılaşma isteğinin en somut adımlarının atıldığı bu süreci kişisel anılarından yola çıkarak anlatıyor Keskin. Genel bir devlet politikasının uygulamadaki somut adımlarına tanıklık etmemizi sağlıyor yazar bu kitabıyla. Yıldırım Keskin anılarını kaleme alırken yakın tarihin bire bir yaşadığı önemli olaylarını aktarıyor okura. Kitapta anlatılanlar kuru bir dış politika serüveni değil. Kitabın adına bakıp, bu konuyla pek de ilgilenmediğinizi düşünebilirsiniz. Ama yazarın kişiliğini bildiğinizde farklı bir politik anı kitabıyla karşılaşacağınızı anlıyorsunuz. Keskin, kendini yazar olmamasına karşın yazarlıktan hiç kopmamış bir diplomat olarak tanımlıyor, alçakgönüllük göstererek. Oysa edebiyat okuru onu, Bir Gecenin Beyliği, Yoldan Geçen Adam gibi romanlarıyla zaten biliyor. Son romanı Ölümü Bekleyen Kent ile de 1997 Orhan Kemal Roman Ödülü’nü kazandı. Bu da anılarını okurken edebi bir tad alacağınızın göstergesi değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*