Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra

Kategori: İslam Yazar: İmam Şarani Yayınevi: Bedir Yayınları

Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra

  • çevirmen: Selahaddin Alpay
  • ISBN: 9789758514519
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 1032
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16.5 x 23.5 cm
Tanıtım Bülteni
Her müslüman bilmelidir ki, yegane kurtuluş yolu itikad ve amelde ehl-i sünnet mezhebidir. O da, yukarıda belirttiğimiz gibi inançta iki, amelde dört hak şubeye ayrılmıştır. Hepsi doğrudur, temelde ve esasta birdir. İnanç ve amelde bunların birini tatbik ve taklid etmek şarttır, zarurettir.Bedir Yayınevi
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
Kitapyurdu Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
D&R Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
Idefix Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
BKM Kitap Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
Hepsiburada Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
Nadir Kitap Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
N11 Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
Amazon Türkiye Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra PDF 42.83 MB İndir
Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra EPUB 47.87 MB İndir
Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra MOBI 37.79 MB İndir
Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra ODF 40.31 MB İndir
Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra DJVU 50.39 MB İndir
Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra RAR 32.75 MB İndir
Büyük Ahidler El’Uhüdü’l-Kübra ZIP 30.23 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


imam şaraninin mühim eseri.Ahidlere bölünmüş ve içinde aradığınız soruların tamamını bulabileceğiniz bir eser


İmam Şarani çok severek okuduğum bir Ehl-i Sünnet Âlimimiz. Büyük Ahidler’de emir ve yasakları anlatırken, İmam Şarani’nin konuyu hadis-i şerifler, psikoloji ve sosyoloji içeren örneklerle açıklaması bu eseri benim için çok değerli kılan unsurlar. Her müslüman okusun. Çok güzel.


Peygamberimizin sünnetlerini yapılması ve yapılmaması gerekenleri kaynaklarıyla açıklayarak anlatan mükemmel bir kitap. Günümüzde unutulan sünnetleri tekrar canlandırmak için gerekli bir kaynak olduğunu düşünüyorum.


gerçekten mükemmel bir eser. İmamı Şarani her bölümün sonunda ”en doğrusunu Allah bilir” ifadesini zikretmekle kendisindeki bu mütevazi aczini de gösteriyor herkese. Okunmasını ve sahip çıkılmasını şiddetle tavsiye ederim.


Şiddetle tavsiye edilir …İmam Şa’rani hazretlerinin kitabın önsözünde çok değerli bir yorumu vardır ..Kitaptaki ahidlerle amel etmeye çalışan bir mümin asrının ve döneminin ehli sünnet itikadını hakkıyla yaşayanlarından olur…..kitabın içinle o kadar çok unutulmuş sünnet var ki :(( … bunları açığa çıkartmak için bire bir kitaptır..Resulullah efendimizin ( sallallahu aleyhi ve sellem ) hadisinde bildirdiği gibi : ” (Unutulmuş bir sünnetimi meydana çıkarana yüz şehid sevabı vardır.) [Hakim]Muhammed Masum Faruki hazretleri buyuruyor ki:(En büyük saadet, iki cihanın en üstün insanı olan Muhammed aleyhisselama tâbi olmaktır. Cehennem azabından kurtulmak için, Allahü teâlânın seçtiği sevdiği insanların reisine uymak gerekir. Cennet nimetlerine kavuşmak, Ona tâbi olanlara mahsustur. Allahü teâlânın sevgisine kavuşmak için, Ona tâbi olmak şarttır. Ona uymayanların tevbeleri, zühdleri, tevekkülleri ve duaları kabul olmaz. Onun yolunda olmayanların zikirleri, fikirleri, şevkleri ve zevkleri kıymetsizdir. Peygamberler, Onun hayat veren deryasından bir kadehe kavuşmakla, o derecelere yükselmişlerdir. Evliya, Onun sonsuz bahrinden bir yudum içmekle muradlarına ermişlerdir. Yer yüzündeki melekler, Onun hizmetçileri, göklerdekiler, aşıklarıdır. Her şey, bütün varlıklar, Onun şerefine yaratılmış, bütün varlıklar, Onun mübarek ruhundan feyz almışlardır. Allahü teâlânın varlığını O açıklamış, her şeyin yaratanı, Onun rızasını almak istemiştir. Ona ve Onun Âline ve Eshabına bizden dualar olsun. O yüce Peygamber, hepimizden razı olsun!) [c.1, m.10]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*