Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ahmet Muhip Dranas

Kategori: Edebiyat Yazar: Mustafa Kırcı Yayınevi: Akçağ Yayınları

Ahmet Muhip Dranas

  • ISBN: 9789753381758
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 212
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 20 cm
Tanıtım Bülteni
Ahmet Muhip Dıranas, Cumhuriyetten sonraki sanat ve fikir hayatımızda önemli yeri olan bir şahsiyettir. Balkan, Çanakkale, Kafkasya ve Çöl savaşlarının etkilediği ortamda yetişen Dıranas’ın Cumhuriyet sonrası sanat ve fikir dünyamızın temellerinin atılmasında, çok partili sisteme geçişte, hürriyet ve demokrasi ortamının memleketimizde kurulması çalışmalarında, bir fikir ve sanat adamı olarak büyük katkıları olmuştur.Dıranas’la ilgili bu araştırmada; Dıranas’ın bütün eserlerinden hareketle fikir ve his dünyasının temel unsurları üzerinde durulmuştur.Bu kitap; Giriş, Dıranas’ın fikirleri, his dünyası, sonuç ve bibliyografya olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ahmet Muhip Dranas PDF 8.80 MB İndir
Ahmet Muhip Dranas EPUB 9.83 MB İndir
Ahmet Muhip Dranas MOBI 7.76 MB İndir
Ahmet Muhip Dranas ODF 8.28 MB İndir
Ahmet Muhip Dranas DJVU 10.35 MB İndir
Ahmet Muhip Dranas RAR 6.73 MB İndir
Ahmet Muhip Dranas ZIP 6.21 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Doçent Doktor Mustafa KIRCI, şüphesiz üniversite hocalığını hakkıyla yerine getiren nadir insanlardan biridir. Aforizmaları, ses tonu, sürekli güncellediği üslubu ile edebiyata ses veren bir eğitimcidir. Eserindeki sağlam cümleler, farklı üslubu ile kitaplığınızda bulunması gereken bir kitap diye düşünüyorum.


ahmet muhip dıranas ın hem şiir dünyası hemde edebiyat olsun musiki olsun tenkid olsun bu konulardaki fikirleri kendi kişisel hayatının ve bunun sanatına yansımaları ile ahmet muhipi anlatan güzel bir inceleme


Kıymetli Hocam Mustafa Kırcı’nın uzun çalışma ve araştırmalar sonunda yazdığını bildiğim bu eser Ahmet Muhip Dranas hakkında bilgi edinebileceğiniz bir kitap.Kırcı Hocamın bu kaynak için, A.Muhip Dranas’ın ailesiyle bile görüştüğünü biliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*