Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran

Kategori: Din Yazar: Nuray Pekdemir Yayınevi: Su Yayınevi

Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran

  • Yayın Tarihi: 10.05.2001
  • ISBN: 9789756709184
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Mezhep bölünmesini, uydurma hadislerle meşrulaştıran geleneksel İslamcılar en sonunda "Hadis İslamı" diyebileceğimiz bir ekol oluşturarak, Kuran ayetlerini ortadan kaldıran yen hükümler koydular. 1500 yıl boyunca bu hükümler öylesine yerleşti ki, artık "Öteki Kuran" diye bir kitabın varlığından rahatlıkla söz edebiliriz.Bu kitap; Peygamberin ölümünden sonra hangi ayetlerin ne gerekçeyle kaldırıldığını anlatan bir araştırmadır.Bu kitapta "hangi insanların eti yenebilir" hükmünden tutun da, "sarı elbise giymenin günah olduğu"na kadar "Öteki Kuran"ın anlamsız hükümlerine;ve Gerçek Kuran'ı nasıl tanınmaz hale getirdiklerinin 1500 yıllık macerasına tanık olacaksınız. Kuran'da açıkça, "Size ne oluyor, nasıl hüküm veriyorsunuz" (Saffat suresi, 154. ayet) denmesine rağmen, gündelik hayatta yaptığmız pek çok şeyin günah olduğunu; Mezhep İslam'ının Kuran'ı nasıl yok saydığını göreceksiniz 28 Şubat sürecinde kararlaştırılan Mezhepsiz Türkiye Projesi uyarınca artık okullarda Din Dersi yerine Kuran Okuma Dersi konuldu... Peki neden Mezhepsiz Türkiye? Projenin Mimarları, "el kesme, örtünme, kadına üçte bir miras" gibi tartışmalı ayetleri nasıl izah edecek?"Soft İslam", "Light Kuran" teorisi hayata geçebilir mi? Kalorisi düşük demokrasimizin buna gücü yetecek mi?
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
Kitapyurdu Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
D&R Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
Idefix Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
BKM Kitap Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
Hepsiburada Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
Nadir Kitap Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
N11 Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
Amazon Türkiye Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran PDF 8.63 MB İndir
Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran EPUB 9.65 MB İndir
Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran MOBI 7.62 MB İndir
Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran ODF 8.13 MB İndir
Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran DJVU 10.16 MB İndir
Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran RAR 6.60 MB İndir
Geleneksel İslamda Aykırı Teoriler Öteki Kuran ZIP 6.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Kitabı yazarken kullanmış olduğunuz dil ve delilleriniz bize her ne kadar da sizi veya yazdıklarınızı eleştirme konusunda bir ön önlem almaya veya acaba eleştirimde bir hata yaparmıyım korkusuna sürüklesede şunu size tüm kalbimle söyleyebilirim ki buram buram Selefi zihniyeti ile kaleme alınan yazılarınız sizi eleştirmemek için bir mazeret olamaz. Zaten özellikle seçmiş olduğunuz bu teknik nedeni ile insanlarımızın sizi ya da yazdıklarınızı eleştirme konusunda da çabalayacağını ve çelişkiye düşeceğini de bence biliyordunuz. Ama size sorarım. Yazdıklarınızın haklı taraflarına rağmen hedefi şaşırtmaya çalışmanızın gayesi nedir. Elbetteki aslında ironik bir şekilde ifade ettiğiniz gibi bir öteki Kuran yaşayışı toplumumuza malesef egemen olmuştur, ancak bunda suçlu acaba mezhepler midir, yoksa bir şekilde İslam dininin içerisine hurafeler sokanlar mıdır, siz tabii ki hemen bu soruya bunu yapanların da mezhepler olduğu cevabını vermek isteyeceksiniz, ancak sizi İmamı Hanefi hazretlerini, İmamı Şafii hazretlerini, İmamı Malik hazretlerini, İmamı Hanbeli hazretlerini daha iyi anlamaya ve okumaya davet ediyorum, siz daha mezhepleri yeteri kadar anlamamış ve araştırmamışken tanışmış olduğunuz bir fraksiyon nedeni ile zeki taktikler içerisinde toplumun zihnini karıştırmaya yönelik belki de hayır amaçlı ama sonucu şerre varabilecek bir gayret içerisine girmişsiniz ki bu konuda biraz daha dikkatli olmanız gerekirdi bence. Çünkü amacınızdan saptığınızı farketmeyebilrisiniz bu durumda da. Unutmayınızki alemlerin peygamberi Hz.Muhammed Sav. ümmetimin ihtilafında rahmet vardır, demiştir. Elbetteki İslam içerisine sokulmuş hurafelerden arınmak gerekmektedir, ancak bunun için İslam Üniversitesinin fakülteleri boyutundaki mezhepler elenerek ya da ciddi iddialarla yerinerek yapılan eleştiriler Allah muhafaza insanı şirke kadar götürebilir. Bir Müslümanın inancını ve değerlerini yargılamak ya da sorgulamak yerine, yine inanç içerisinde yerleşmiş hurafeler nedeni ile büyük alimleri kırbaçlamak yerine elinize hayır güllerini alarak dağıtmanız daha mantıklı bir gayret olacaktır. Allah yolunda yapılan herşeyi yine ancak Allah daha iyi bilir.


Hiçrzaman Kur’anı Kerim değişmedi ve değiştirilmedi… Aslında hiçbir İlahi Kitap değişmedi diyor Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Süleyman Ateş, sadece tevsirlerinin değiştini söylüyor.Bunuda bırakırsak, bizim dinimiz Yüce bir din, sayısız mucizelerlede bu her defasında desteklemiştir.Şimdi bu yazar diye takınıp kitap çıkaranları anlamış değilim…Allah sizi ıslah etsin…!Sizin gibilerini gördükçe dinime daha çok sarılıyorum. Dinimiz doğruluğu emrediyor bizlere…!


Kuranı Kerim’in şimdiye kadar hiçbir suresi,hiçbir ayeti değişmemiştir,değişmeyecektir.Ancak çeşitli konularda tartışmalar olmasının nedeni bazı ayetlerin mezhepten mezhebe farklı yorumlanmasıdır..Bence kitapta bunun verilmesi gerekirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*