Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İslam ve Yahudi Mezhepleri

Kategori: Din Yazar: Doç. Dr. Yaşar Kutluay Yayınevi: Anka Yayınları

İslam ve Yahudi Mezhepleri

  • Yayın Tarihi: 01.07.2004
  • ISBN: 9789756628041
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 328
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
İslâm Mezhepleri Tarihi, memleketimizde ilmî olarak az işlenmiş konulardan biridir. Yahudi dini ve bu dinin mezhepleri konusu ise dilimizde hemen hemen hiç ele alınmamıştır. Oysa iki din arasında olduğu gibi, mezhepleri arasında da temas ve münâsabetin uzun zaman devam ettiği tarihî bir gerçektir. Merhum Doç. Dr. Yaşar Kutluay, Kudüs İbrani Üniversitesi'nde Yahudi dini, tefekkürü ve mezhep hareketleri üzerindeki tetkikleri sonunda, iki dinin mezhepleri arasında bir mukayese denemesine girişmeye karar vererek, bu ilmî eseri okuyucuların ve konunun meraklılarının istifadesine sunuyor. Yazar, bu verimli çalışmasında, iki tarafın mezheplerini bütünü ile ele alıp her cephesi ile incelemeye girişmek çok uzun zamana ve cildlerle ölçülebilecek telife bağlı bulunduğu cihetle, mezheplerin, kelâmî ve felsefî görüşlerinden sarf-ı nazar ederek dinî hududlar içinde zuhûr eden "îtikadî" yönlerini ele almış. Kitabın kuşkusuz en orjinal yönü ise, İbranice'ye hakkıyla vâkıf olan yazarın Yahudi dini ve mezheplerini kendi kaynaklarından inceleyerek aktarmış olmasıdır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslam ve Yahudi Mezhepleri PDF 13.61 MB İndir
İslam ve Yahudi Mezhepleri EPUB 15.21 MB İndir
İslam ve Yahudi Mezhepleri MOBI 12.01 MB İndir
İslam ve Yahudi Mezhepleri ODF 12.81 MB İndir
İslam ve Yahudi Mezhepleri DJVU 16.02 MB İndir
İslam ve Yahudi Mezhepleri RAR 10.41 MB İndir
İslam ve Yahudi Mezhepleri ZIP 9.61 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Merhum yazar bu kitapta satır aralarında yahudilik ve ona ilişkin mezehepler hakında giriş sayılabilcek noktada bilgiler veriyor.. Fakat bu kitabın değerini asla azaltmıyor…İslam Mezhepleri ile bilgi almak için değilde daha çok yahudi mezhepleri için okuna bilecek kaynak bir eser… Azda olsa okuyana İslam ve Yahudi mezheplerini kıyaslama şansı da veriyor…. Konuya ilgi duyanlara kesinlikle tavsiye edilir.


Kitab İslam ve yahudi mezheplerini inceliyor.Yazarın daha önce okumuş olduğum”İtikadi mezheplerin doğuşu” ve “Tarihte ve günümüzde İslam mezhepleri” adlı iki eseride bu kitabın İslam bölümü oluşturuyor.Tamamen aynı olduğunu söyleyebilirim.Bu kitabı alıp okuyan biri diğerlerini okumasına gerek yok.Yahudi mezheplerinin nasıl doğduğu ve geliştiği konusundada bir giriş mesabesinde olan eser,yine keyif verici ve güzel,bulduğumu söylemeliyim.Tabi kitabın hacmi dolayısıyle fazla teferruata girilmeden öz bir şekilde anlatılmaya çalışılmış.


Dinler tarihine meraklı olanlara kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap. Özellikle her iki dine de tarafsız yaklaşması ve tarihte yaşananları olduğu gibi aktarması bir okur olarak bana güven verdi. Ayrıca ele alınan olaylar da oldukça ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş. Bu bakımdan da birçok bilgiye ulaşabileceğiniz, kaynak niteliğinde bir kitap.


kitap yaşayan ve tarihte varolmuş olup şu an yaşamayan oek çok mezhebi konu almakla birlikte bazı eksiklikler de yokdeğil. örneğin sabateistleri almamış. belki de yahudiler sabataisleri yahudi olarak kabul etmediklerinden yaşar hoca da onları yahudi mezhebi olarak değerlendir memiş.fakat kitab özlü bilgi verme konusunda sıon derec ii


Kapak yazısında da değinildiği gibi, mezhepler konusu ülkemizde belki de kasıtlı olarak hep gelişigüzel veya belirli kalıplarla işlenmiş, bu konuya ilişkin bilimsel araştırmalar hep yabana atılmış ya da unutturulmuş veya daha kötüsü yapılamamıştır.Hele yahudi mezhepleri konusunda kitapta verilen bilgiler ve daha ilginci, sanırım bu yüzden olsa gerek, Sayın Kutluay’ın kitap yayımlandıktan kısa bir süre sonra esrarengiz bir biçimde ölümü, insanın aklına bazı soruişaretleri getirirken, kitabın bu bölümünü dikkatli inceleme konusunda da bir sebep sağlıyor.İlk bölüm olan İslam mezheplerinde ise ufak bir problem yaşanmakta ki zaten bunu yazarın kendisi de; kendi yaptığı araştırmanın belki bir başlangıç olması dileğini ve henüz yeterli araştırmalar yapılamadığı itirafını dile getiriyor. Henüz İslam Mezhepleri konusunda yeterli bir araştırma yapamadığım için yazılanların doğruluğu ya da yanlışlığı konusunda birşey söyleyemiyorum ama eğer yazar söylediğinde samimi ise bilimsel bir araştırma yapmışa benziyor. Bilimin ise diğer metodlara göre bizi aldatma olasılığı daha az. Doğruluğunu kabul edersek de Abdullah bin Sebe adını hiçbir okuyan unutamaz gibime geliyor.Okumaya değer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*