Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İslam Tarihi 1

Kategori: İslam Yazar: İsmail Hakkı Atçeken Yayınevi: Hikmetevi Yayınları

İslam Tarihi 1

Tanıtım Bülteni
Peygamber Efendimizin vefatından sonraki otuz yılı kapsayan raşid halifeler ile onu takip eden doksan yıllık emeviler dönemlerini  ve yaklaşık sekiz asra varan endülüs Siyasi tarihini anahatlarıyla ihtiva etmektedir.  Hiç kuşkusuz geleceğin inşası geçmişin iyi bilinmesi ve iyi  okunmasına bağlıdır. Raşid halifeler dönemi, hz. Peygamber ın önderliğinde tüm Müslümanlar  için örnek alınacak asr-ı saadet ın hem devamı hem de İslam ın  evransellik boyutunun perçinlenmesi niteliğini taşıdığından İslam aleminin referans alacağı bir dönemdir. İniş ve çıkışlarıyla emeviler dönemi ile İslam medeniyetinin batı ya açılan kapısı olan Endülüs tarihlerİ, de İslam ülkeleri olarak son derece muhtacı bulunduğunmuz tarih bilincinin oluşumu açısıdan dikkatle incelenmesi gerekli dönemlerdir Bu çalışmada okuyucularımızın söz konusu dönemler hakkında temel bilgilere kavuşturulması hadeflenmiştir  
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslam Tarihi 1 PDF 6.23 MB İndir
İslam Tarihi 1 EPUB 6.96 MB İndir
İslam Tarihi 1 MOBI 5.49 MB İndir
İslam Tarihi 1 ODF 5.86 MB İndir
İslam Tarihi 1 DJVU 7.32 MB İndir
İslam Tarihi 1 RAR 4.76 MB İndir
İslam Tarihi 1 ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


İlahiyatta İslam Tarihi ders kitabı olarak okuduk. Gerçekten faydalı bir kitaptı. Kitap üç yazardan oluşan bir grup tarafından hazırlanmış, çok fazla ayrıntıya girmiyor ama konuları eksik de anlatmıyor, tam olarak orta bir yol tutmuş denebilir. Ağır bir dili yok gayet anlaşılır ve faydalandığı kaynaklar açısından da geniş bir perspektife sahip modern ve klasik, Şii ve Sünni bir çok kaynaktan faydalanmış ve güzel bir sentez ortaya çıkmış. İlahiyatta İslam Tarihi dersi alan veya İslam Tarihine meraklı olan herkese temel kaynak olarak rahatça önerilebilecek bir kitap.


ders için aldım faydalı oldu


İslam tarihi açısından önemli bilgileri seçip özetleyerek kısa zamanda islam tarihi hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan akıcı ve bilgi deposu bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*