Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Jean-Christophe 1

Kategori: Edebiyat Yazar: Romain Rolland Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Jean-Christophe 1

Tanıtım Bülteni
Romain Rolland’ın 1904’te yazmaya başlayıp 1912’de tamamladığı, 10 kitaptan oluşan bu dev eseri, YKY 3 ciltte bir araya geliyor.Önce annesinin sıcak elleri, karanlık, sesler...Minicik kulaklarında nehrin uğultusu, yağmurun sesi, hafifçe işitilen çan sesleri, serçe sürülerinin tatlı gürültüsü... 19. yüzyılın sonlarında Ren nehri kıyısındaki küçük Alman şehirlerinden birinde doğar Jean-Christophe. Dedesi de babası da müzisyendir. Kısa sürede Christophe’taki müzik dehasını fark ederler. Ve o andan itibaren Christophe için her şey müzik olur. Yoksul, yalnız, sevgisiz bir çocukluk geçirir. Hayatın adaletsizliğiyle erken yaşta tanışır. Dost edinir, âşık olur, ayrılık acısını tadar, ölümü görür...Besteler yapar Jean-Christophe ama çok geçmeden bunları hissederek yazmadığı için hiçbir değerlerinin olmadığını anlar. Bir konserde aniden fark eder çalınan ünlü eserlerin sahteliğini, içtensizliğini. İsyan alevi parlamak üzeredir içinde... “Edebi eserlerindeki yüce idealizm ile çeşitli insan tiplerini betimlerken ortaya koyduğu duygudaşlık ve hakikat aşkı”nı onurlandırmak için Nobel Akademisi Romain Rolland’ı 1915 yılında Nobel Ebebiyat Ödülü’ne layık görmüştür. Yazar, “nehir roman” türünün ilk örneği olan en büyük romanı Jean-Christophe’ta dâhi bir müzisyenin doğumundan ölümüne hayatını anlatırken bir yandan da paranın her şeye egemen olduğu, sahte şöhretlerin ucuz ve yavan ürünlerle fikir ve sanat alanında cirit attıkları burjuva toplum düzenini acımasızca eleştirir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Jean-Christophe 1 PDF 6.23 MB İndir
Jean-Christophe 1 EPUB 6.96 MB İndir
Jean-Christophe 1 MOBI 5.49 MB İndir
Jean-Christophe 1 ODF 5.86 MB İndir
Jean-Christophe 1 DJVU 7.32 MB İndir
Jean-Christophe 1 RAR 4.76 MB İndir
Jean-Christophe 1 ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Beethoven in hayatına oykunen yazarın aynı zamanda kendinden pek çok anıyı içine katarak yazdığı muhteşem bir seri.O kadar güzel betimlemeler ve psikolojik analizler var ki kahramanlari ister istemez içselleştirip her biri bir anda siz oluveriyorsunuz.Bir cümlesi boş olmayan dikkatle okunmasi gereken ve kütüphaneniz de yer alması gereken bir seri.


sanatçı olmak isteyen bir çocuğun gençlik yılarına kadar yaşadığı olayları anlatmaktadır. iç dünyasında ki ikilemleri çok derin bir dille anlatmaktadır.


Kesinlikle bu seriyi kaçırmayın


İnce ruhlu bir insanın hayata atılışını adım adım okuyorsunuz. Hayal kırıklıkları, mutluluklar, gözyaşı, umut, sanat ve sanatı daha iyi yaşamak için verilen kişisel bir mücadele. Çok insanca ve insana dair duyguların yer aldığı harika bir kitap. Jean Christophe ile birlikte kızacak, gülümseyecek, isyan edecek ve sonra her şeye rağmen insanları seveceksiniz. Okuyun, çok iyi gelecek!


Kitapta Jean Christophe un hayat hikayesi üç cilt halinde basılacak kitabın ilk cildinde çocukluğu ,gençliği ,aşkları ,kendini bulma müzikle ve hayatla olan mücadelesi yaşama olan küskünlükleriyle ve tekrar tekrar kendi tarzını ortaya koyma çabasını anlatılır.Romanın baş karekteri Jean Christophe aslında Beethoven dir…..Kitabı çok severek okudum . Yazar okuyucuyu hiç sıkmadan ,gereksiz anlatımlardan kaçınarak yazmış .Yapı ve Kredi Yayınları’na böylesine kaliteli eserleri yayınladığı ve Kitapyurdu’na da bu değerli eserleri bizlere ulaştırdığı için sonsuz teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*