Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Peter Coles Yayınevi: Everest Yayınları

Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler

  • çevirmen: Adil Baktıaya
  • Yayın Tarihi: 06.06.2001
  • Orijinal Adi: Hawking and the Ming of God
  • ISBN: 9789753168298
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 90
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 11 x 16.5 cm
Tanıtım Bülteni
Postmodern Hesaplaşmalar, milenyumdan psikanalize, kuantum kuramından kaçıklık kuramına kadar bir dizi temayı işleyen bir seridir. Bu kitapların her biri çağdaş düşüncenin keskin ucunda duran anahtar bir fikri ele almakta ve yirmi birinci yüzyıl düşüncesinin temellerini atmış paradigmatik düşünür ve beyinlerin yaklaşımlarını anlaşılır bir dille ortaya koymaktadır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
Kitapyurdu Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
D&R Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
Idefix Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
BKM Kitap Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
Hepsiburada Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
Nadir Kitap Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
N11 Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
Amazon Türkiye Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler PDF 3.74 MB İndir
Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler EPUB 4.17 MB İndir
Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler MOBI 3.30 MB İndir
Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler ODF 3.52 MB İndir
Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler DJVU 4.39 MB İndir
Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler RAR 2.86 MB İndir
Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler ZIP 2.64 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


yaşar nuri öztürk bu bilim adamının deccal olabileceğini düşündüğünü söylüyor.entrasan biçimde açıklamaları da uygun görünüyor.bunun dışında kısa ve öz ince ama yeterli bir kitap.ilgilisine.


Hawking’in uzay-zaman hakkındaki düşüncelerini açıklamaya çalışmış bir kitap. Dili sade ve anlaşılır. Küçük boy ve büyük punto ile yazılmış olması okumaya başlamanızla bir kerede bitirebileceğiz bir kitap olmasını sağlıyor.


Bu kitaba göre Tanrı, dünyanın gündelik gidişatına müdahale etmek yerine, sadece dünyayı yaratmış ve sonra da onu kendi haline bırakmıştı. Stephen HAWKING’in yaptığı bilimsel çalışmalar ve kuantum teorisi incelenmiş. Kuantum kuramına göre, dünyadaki her varlık ikili bir doğaya sahiptir. Peki, bir şey aynı anda nasıl hem dalga hem de parçacık olabilir ki? Bu ışığın özelliği ve bunu ilk kez EINSTEIN kanıtlamıştı. Yerçekimi ile kuantum mekaniği matematiksel açıdan uygun şekilde bir araya getiren bir kuram henüz mevcut değildir. Stephen HAWKING’e göre, “Her Şeyin Kuramı” denilebilecek bu sonuca ulaşmak, Tanrı’nın aklından geçenleri bilmek gibi bir şey olacaktır. Henüz kimse Hawking ışınımını gözlemleyememiştir. Ancak başta şüpheyle karşılanmış olan Hawking’in hesaplamaları, bugün artık, kuantum kuramının maddelerin güçlü çekimsel alanlardaki hareketleriyle ilgili doğru bir uygulaması olarak kabul edilmektedir. Hawking, Her şeyin Kuramı keşfedilirse, bu kuramın “tam olarak evrenin neden var olduğunu bilmemizi” sağladığı kadar, “evrenin bir anlamı olup olmadığını ve evrenin içinde bizim rolümüzün ne olduğunu” da açıklayacağını inanmaktadır…


sürükleyici bir kitap, bir solukta okudum açıkçası, ancak çok fazla hawking in çalışmalarından bahsetmiyor. daha ziyade geçmişten günümüze fizikçilerin çeşitli kuramlarından bahsediyor. kitabın sonlarına doğru Einstein ,Newton ve diğerleri gibi ünlü fizikçilerin medyadaki popülaritesinden bahsediyor ve Hawking ile karşılaştırma yapılıyor. Hawking in hayatını elektronik bir tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda olması onu insanların gözünde diğerlerine nazaran daha popüler hale getiriyor, yazara göre. ne kadar doğru tartışılır tabii. sonuçta fiziğe ve parçacıklara ilgi duyanları bir solukta okuyabileceği güzel bir kitap.


Peter Coles Azda olsa Einstein ,Newton gibi dahilerle kıyaslandığında Hawking in pek fazla birşey yapmadığı sadece kuramları geliştirdiği söyleniliyor,ve peter coles abimiz Hawking den onlarca üstün bilim adamı olmasına rağmen Hawking in hastalığı nedeniyle çok populer olmasından diğer bu alandaki bilim adamlarının adının pek duyulmamasından şikayetçi.haksızda değil hani süper kuramlar geliştirmiş bilim adamları war adını bile duyulmamış…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*