Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Farabi (el-Muallimu’s-Sani)

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Kolektif Yayınevi: Diyanet Işleri Başkanlığı

Farabi (el-Muallimu’s-Sani)

Tanıtım Bülteni
"Fârâbî İslam düşünce tarihinde Zahirî mezhebini sistemleştiren ve bu mezhebin Endülüs'te tanınmasını ve yayılmasını sağlayan bir fakih olması yanında, İslam düşüncesinin temel dinamiklerini sorgulayan metodolojik eleştirileriyle düşünce dünyasına yön vermeye çalışan bir düşünür olması itibarıyla da dikkat çekicidir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayın dünya¬sına kazandırılan el-Muallimu's - Sânı Fârâbî isimli eser, çok yönlü, dirayetli ve asırlara sârî etkileri olan bir ilmî kişiliği haiz Fârâbî'nin ilim dünyamız ile buluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Fârâbî İslam düşünce tarihinde Zahirî mezhebini sistemleştiren ve bu mezhebin Endülüs'te tanınmasını ve yayılmasını sağlayan bir fakih olması yanında, İslam düşüncesinin temel dinamiklerini sorgulayan metodolojik eleştirileriyle düşünce dünyasına yön vermeye çalışan bir düşünür olması itibarıyla da dikkat çekicidir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayın dünyasına kazandırılan el-Muallimu's - Sânı Fârâbî isimli eser, çok yönlü, dirayetli ve asırlara sârî etkileri olan bir ilmî kişiliği haiz Fârâbî'nin ilim dünyamız ile buluşturulmasına katkı sağlayacaktır. "
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Farabi (el-Muallimu’s-Sani) PDF 6.23 MB İndir
Farabi (el-Muallimu’s-Sani) EPUB 6.96 MB İndir
Farabi (el-Muallimu’s-Sani) MOBI 5.49 MB İndir
Farabi (el-Muallimu’s-Sani) ODF 5.86 MB İndir
Farabi (el-Muallimu’s-Sani) DJVU 7.32 MB İndir
Farabi (el-Muallimu’s-Sani) RAR 4.76 MB İndir
Farabi (el-Muallimu’s-Sani) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


diyanetin yayınları çok kaliteli ve içerik bakımından çok zengin birçok diyanet kitabı okudum hepsi birbirinden değerli hocaların elinden çıkmış bu fiyata bulmuşken kacırmayın alın


Farabi ve felsefi sistemi ile ilgili içerisinde çok faydalı makalelerin yer aldığı bir kitap olmuş. Ancak tanıtım yazısı, Farabi’yle ilgisiz; yazıda kastedilen İbn Hazm olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*