Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Felsefe Vokabüleri

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Haydar Tolun Yayınevi: Iz Yayıncılık

Felsefe Vokabüleri

Tanıtım Bülteni
Türkçe Felsefe Sözlükleri Dizisinden bir yeni eser daha: Felsefe Vokabüleri. Bugünkü felsefe sahnesinde neredeyse hiç bilinmeyen bu sözlük, Türkçe felsefenin tarihsel kuruluşunu yapısöküme uğratacak bir mahiyettedir. Sadece felsefe dili olarak değil aynı zamanda Türkçenin tarihi açısından da önemli birer vesika niteliğinde olan bu eserin neşrinden sonra, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Halihazırdaki Türkçe felsefe dilinde tutunan veya halen tutunamayan felsefe terimlerinin nasıl bir süreçte doğduklarının ve evrildiklerinin anlaşılabilmesi içinvazgeçilemez bir kaynak eser.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Felsefe Vokabüleri PDF 6.23 MB İndir
Felsefe Vokabüleri EPUB 6.96 MB İndir
Felsefe Vokabüleri MOBI 5.49 MB İndir
Felsefe Vokabüleri ODF 5.86 MB İndir
Felsefe Vokabüleri DJVU 7.32 MB İndir
Felsefe Vokabüleri RAR 4.76 MB İndir
Felsefe Vokabüleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Eserin öncelikle Türkiye’deki felsefe sözlüğü kapsamındaki çalışmaların genel serencamı açısından bir değerlendirme için tüm felsefe ilgililerine faydalı olacağını düşünüyorum.Ayrıca hakkında edinilebilecek bilginin ziyadesiyle az olduğu Haydar Tolun’un bu ilk ve önemli eserini yayına hazırlayan Recep Alpyağıl’ın bu çalışması oldukça tanıtıcı,açıklayıcı ve müstefid olacağımız bir çalışma olduğundan kendisini tebrik ve teşşekkürle hatırlıyorum.


Öztürkçecilik etkisiyle yazılan ilk felsefe sözlüğü, sözlükçülük ve dilde yapılan çalışmaları takip açısından önemli diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*