Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Frankenstein (Ciltli)

Kategori: Edebiyat Yazar: Mary Wollstonecraft Shelley Yayınevi: Dex Kitap

Frankenstein (Ciltli)

Tanıtım Bülteni
Mary Wollstonecraft Shelley, bilimkurgunun başlangıcı sayılan Frankenstein’ı, iki yüzyıl önce yazmaya başladığında henüz 18 yaşındaydı. O günden beri,ceset parçalarından diriltilmiş bir ucubenin hikâyesinianlatan roman, kanımızı dondurmaya devam ediyor.Genç bilim insanı Victor Frankenstein yarattığı dev varlık dünyaya gözünü açtığında, ondan iğrenir ve kaçar. Başıboş kalan bu yaratık önceleri saf iyilikle doluyken, karşılaştığı tüm insanların nefretine maruz kalınca yaratıcısından intikam almaya karar verir. Frankenstein, çirkinlikten değil sevgisizlikten canavarlaştığımızı ve yarattığımız kötülükleyüzleşmekten kaçtıkça kötülüğün büyüdüğünü anlatan “lanetli” bir başyapıt. “Habisliğimin nedeni perişanlığım. Tüm insanlık bendennefret etmiyor mu? Benden tiksinmiyor mu?Yaratıcım olan sen bile beni paramparça etsen sevinirsin; bunu aklından çıkarma. Şimdi söyle bana, insanın benden esirgediği acımayı ben niye insana göstereyim?Beni, elinin emeğini, buzlardaki o yarıklardan birineatıp yok edebilsen buna cinayet demezsin. Peki, benilanetleyen insana saygı mı göstermeliyim o zaman? Hâlbuki karşılıklı bir sevgiyi paylaşsak, ona zarar vermek şöyle dursun, hoşgörüsünün karşılığında şükran dolu gözyaşlarıyla emrine amade olurdum.Fakat böyle bir şey olanaksız.Yine de çaresiz bir köle gibi boyun eğmeyeceğim.Çektiğim acıların bedelini ödeteceğim.Sevgi uyandıramıyorsam korku uyandıracağım.”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Frankenstein (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir
Frankenstein (Ciltli) EPUB 6.96 MB İndir
Frankenstein (Ciltli) MOBI 5.49 MB İndir
Frankenstein (Ciltli) ODF 5.86 MB İndir
Frankenstein (Ciltli) DJVU 7.32 MB İndir
Frankenstein (Ciltli) RAR 4.76 MB İndir
Frankenstein (Ciltli) ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Frankenstein (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Korku romanlarının atası sayılacak bir eser. Mükemmel….


Eser, korku veya bilim kurgu nun ilk örneklerinden kabul ediliyor. Ve kurgu itibariyle bazıları saçma bulduğunu ifade etmiş olsa da ancak kurgusu dan öte bence derin felsefi ve eleştirel yönü itibariyle muazzam bir kitap. Avrupa Aydınlanması(!) ve Modern bilim e karşı çarpıcı eleştiriler görürsünüz. Tanrı fikrinin yitirilip aydınlanma insanının kendini Tanrı nın yerine koyması (başlıkta ki prometheus göndermesi buna bakıyor) ve uygar(!) Batı nın kendini merkeze alıp diğer insanları nasıl ötekileştirdiği, kendi eliyle meydana getirdiği modern dünyanın dönüp kendi cehennemi olması, duyguların, metafiziğin yerini salt aklın almasıyla duygusuzluğun sevgisizliğin insanlığı getirdiği çıkmaz vb. gibi güçlü eleştiriler yer alır.Kitabın sade ve akıcı bir dili ve güzel bir çevirisi var. Ciltli olması ayrıca güzel olmuş. Mutlaka okuyun derim.


Yıllarca sinema endüstrisi tarafından içeriği bozulup değiştirilen kitap, aslında onu dünyaya getirenin kendisine yabancılaşmasını ve sevgisizliği anlatıyor. Yazar Marry Shelley’in kendi hayatından izler taşıdığı kitap güzel ve tek solukta okunuyor.


yazarın hayal gücü tartışmasız çok muazzam, filmini izlemeden önce kitabı muhakkak okumanızı tavsiye ederim.


Sevdiğin nadir klasiklerden biri kendisi. Çeviri de oldukça başarılıydı. Canım Frankenstein. <3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*