Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Akrebi Kuyruğundan Tutmak

Kategori: Edebiyat Yazar: Prof. Dr. M. Fatih Andı Yayınevi: Ketebe Yayınevi

Akrebi Kuyruğundan Tutmak

Tanıtım Bülteni
“Modern aydın, akreple dost olan, akrepler çoğaltan insandır. Modernleşmeci toplumların Batıcı aydınları ise, bütün gafillikleri, safdillikleri, acziyet veya ihanetleri ile “akrebi kuyruğundan tutan” insanlardır. Tuttukları akrebin zehri önce kendilerini zehirlemiştir. “Ama onlar bilmezler ki…”Toplumlarının birer aydını olmaları hasebiyle, edebiyatçılar da bu vasıftan tercihleri ve tavır alışları oranında nasiplenirler. Buradan hareketle, Türk edebiyatının modernleşme macerasını akrebi kuyruğundan tutanlar ve akrebin kuyruğunu ezenler diye bir tasnif etrafında yorumlayabiliriz. Bu tasnif ile eğildiğimizde ise, bizim edebiyat tarihimizin, okullardaki müfredat çerçevesinde bize “akrebi kuyruğundan tutanlar”a medhiye tarihi olarak dayatıldığını fark ederiz. Yeni Türk Edebiyatının yakın zamanlara kadar tekrarlanagelen “resmî” tarihi, modernleşme ekseninde kurgulanmış bir edebiyat tarihi görüntüsü arz eder. Bu yüzden, “akrebi kuyruğundan tutanlar”ın varlığını bilmek ve onları tanımakla birlikte, akrebin kuyruğunu ezenlerden bilhassa haberdar olmak, safımızı bu şartlar altında belirlemek mecburiyetindeyiz. “Akrebin kuyruğunu ezenler”, fitnenin önünü almaya, bünyeyi sağaltmaya çalışanlardır.”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Akrebi Kuyruğundan Tutmak PDF 6.23 MB İndir
Akrebi Kuyruğundan Tutmak EPUB 6.96 MB İndir
Akrebi Kuyruğundan Tutmak MOBI 5.49 MB İndir
Akrebi Kuyruğundan Tutmak ODF 5.86 MB İndir
Akrebi Kuyruğundan Tutmak DJVU 7.32 MB İndir
Akrebi Kuyruğundan Tutmak RAR 4.76 MB İndir
Akrebi Kuyruğundan Tutmak ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Akrebi Kuyruğundan Tutmak PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


tam aradağımı bulamasam da fena değil


Tek kelimeyle müthiş ; yaşadığımız toplumsal dönüşümü , dönüştürülen kimliğimizi ve oluşturulmaya çalışılan yeni kimliği ; edebi kişiler ve edebiyat tarihimizin süreçleri üzerinden anlatan müthiş bir kitap , edebiyat tarihimiz tarihi gerçekler bağlamında çok güzel bir dil ile anlatılmış.


ketebe Yayınları Fatih andının kitaplarını kaliteli bir baskı ile okuyucuya sunuyor


Edebiyat ve eser incelemesi ayrıca bunların toplumsal yönünün açıklanması bakımından başarılı bir eser.Akıcı üslubu,farklı bakış açısı,yazar ve şairlerin eserlerinin çok yönlü değerlendirmesi yapılmış.İlgilenenlere tavsiye edilir.


Örnek sayfaları açıp içindekiler kısmını inceleyince kesin alırsınız. Başarılı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*