Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Beyaz Yollar Mavi Deniz

Kategori: Edebiyat Yazar: Fikret Adil Yayınevi: Sel Yayıncılık

Beyaz Yollar Mavi Deniz

Tanıtım Bülteni
Farklı sanat çevrelerinden önemli simalarla iç içe bir hayat geçiren Fikret Adil, Halikarnas Balıkçısı ve Sabahattin Eyüboğlu ile birlikte çıktıkları, denizden, gökten, havadan, çam ormanlarından, gün batımlarından, yıldızlardan sarhoş olunan bir Ege-Akdeniz yolcuğunu kendine has üslubu ve keskin gözlem gücüyle anlatıyor. Adil, Kereme Körfezi’nden Çökertme ve Bodrum’a uzanan geniş bir coğrafyanın tarihi panoramasını sunarken gündelik hayatın zorlukları kadar, edinilen dostlukları da keyifle aktarıyor. Beyaz Yollar Mavi Deniz, alışılagelmiş gezi notlarının aksine doğanın edebiyatla, sanatla olan ilişkisini aksettiren, Adil’in maharetli ve nüktedan çıkarımları, Halikarnas Balıkçısı’nın hikâyeleri ve Eyüboğlu’nun yârenliğiyle kol kola girerek okurunu da yola düşmeye çağıran bir anlatı. “Yolların büyük, çok büyük kısmı toz içinde bembeyazdı. Fakat deniz mavi idi. Bu sebepten notlarıma Beyaz Yollar Mavi Deniz adını veriyorum.” 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Beyaz Yollar Mavi Deniz PDF 6.23 MB İndir
Beyaz Yollar Mavi Deniz EPUB 6.96 MB İndir
Beyaz Yollar Mavi Deniz MOBI 5.49 MB İndir
Beyaz Yollar Mavi Deniz ODF 5.86 MB İndir
Beyaz Yollar Mavi Deniz DJVU 7.32 MB İndir
Beyaz Yollar Mavi Deniz RAR 4.76 MB İndir
Beyaz Yollar Mavi Deniz ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


açıkçası kitabın kapağı beni mest etti. o nedenle aldım.


Harika bir yazardan, harika bir yol kitabı. Sabahattin Eyüboğlu ve Halikarnas balıkçısı ile muhteşem bir tatil macerası. Fikret Adil’in tüm eserlerini okuyunuz derim.


Kitaba gelince, türü gezi notları olup, 1956 yılının Eylül ayında iki aşamalı olduğunu söylediği Istanbul’dan İzmir’e, İzmir’den de Bodrum’a yaptığı yolculukta aldığı notlardan oluşan bu kitabı oraları bilenler ayri bir keyifle okuyacak, bilmeyenler de görmek isteyecektir eminim.
Şimdilerde Istanbul’dan uçağa bindiğimiz gibi birbuçuk saat bile olmadan kendimizi Bodrum havaalaninda buluyoruz. Kitabi okurken bu yolculuğun o zamanlar nasıl da meşakkatli olduğunu görecek ama Fikret Adil’den yol boyunca çok hoş tespitler de okuyacaksınız.
Mitolojik kahramanlar, efsaneler eşliğinde yol alacaksınız. Keyif icin bir fincan kahvenin bile bulunamadığı yörelerden geçip Bodrum’a varınca, Fikret Adil’e, Halikarnas Balıkçısı’nin da katıldığına tanık olacaksınız. İşte sonrasında Fikret Adil’den Bodrum’u okumak ayrı bir keyif verecek. Topu topu doksandört sayfa olan kitabı çok beğenerek okudum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*