Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Aydınlar, Batı ve Biz

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Akif İnan Yayınevi: Iz Yayıncılık

Aydınlar, Batı ve Biz

Tanıtım Bülteni
Türk toplumu, altı asırlık çınar Osmanlı devletinin sona ermesi ve yeni kurulan Cumhuriyet çatısı altında, geçmişi Tanzimat dönemine kadar uzanan bir Batılılaşma serüveninin en keskin, en radikal ve aynı zamanda en yıkıcı dönemini yaşamıştır. Asırlarca biriktirilmiş medeniyet ve kültür, kılık-kıyafetten kullanılan alfabeye, hukuk sisteminden devlet nizamına kadar uzanan geniş bir yelpazede târümâr edilmiştir. Bu işin öncülüğünü, en az politikacılar kadar "aydın" denilen zümre de yapmıştır. Kendi kabuğundan utanan, kendi geçmişinden, tarihinden, medeniyetinden vebalı imişcesine kaçan bu zümre, "medenîleşme" kılıfı altında, yaşadığı topluma karşı yabancılaşmış, taklit değerler üzerine bir hayat inşası için çabalamıştır. Bir eğitimci, şair ve mütefekkir olan Akif İnan, bu eserinde yer alan yazılarında, ülkemizin en önemli sorunlarından birine, "aydınlar" konusuna ve bu zümrenin Batı medeniyeti ile alışverişinin kendi insanımıza yansımasına yönelik görüş ve eleştirilerini dile getiriyor...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aydınlar, Batı ve Biz PDF 6.23 MB İndir
Aydınlar, Batı ve Biz EPUB 6.96 MB İndir
Aydınlar, Batı ve Biz MOBI 5.49 MB İndir
Aydınlar, Batı ve Biz ODF 5.86 MB İndir
Aydınlar, Batı ve Biz DJVU 7.32 MB İndir
Aydınlar, Batı ve Biz RAR 4.76 MB İndir
Aydınlar, Batı ve Biz ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aydınlar, Batı ve Biz PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


üstad döktürmüş yine okumaya değer


Bir ülkenin genel görüntüsü hakkında fikir edinmek,o ülkenin sanat eserlerini tanımakla mümkündür.Bir ülkenin sanatçıları hangi ülküyü yansıtıyorsa o ülkenin de ülküsü odur âdeta.


Edebiyat ve Medeniyet Üzerine kitabını alırken Akif İnan’ın diğer kitaplarını da araştırdım. Bu kitabın açıklaması da çok güzeldi. Yedi Güzel Adam’ı Cahit Zarifoğlu dışında Akif İnan ile keşfettim.


Müslümanın müsbet farkını görmek için bu kitap da okunmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*