Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk

Kategori: Siyaset Yazar: Nedim Şener Yayınevi: Metis Yayınları

Tepeden Tırnağa Yolsuzluk

  • Yayın Tarihi: 26.06.2001
  • ISBN: 9789753423199
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 320
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kasırga, Paraşüt, Bufalo, Hayal, Birinci Perde, Matador... Bütün bu operasyonlar neden peş peşe geldi? Niye toplumun geniş kesimi bu operasyolarla umutlanırken birtakım etkili güçler işadamlarının kelepçelenmesinden rahatsızlık duyuyor? Jandarmanın yolsuzlukla ne ilgisi var? DGM savcılarına neden medya kuruluşlarının barlarında komplolar kuruluyor? Cumhur Ersümer neden istifa etti? "Tapınak Şövalyeleri", "nüfus casusları" kim" ANAP Lideri Mesut Yılmaz, yolsuzlukla mücadelenin sembol ismi Sadettin Tantan'ı neden istifaya zorladı?Gazeteci Nedim Şener bu ve benzeri soruların cevaplarını veriyor Tepeden Tırnağa Yolsuzluk'ta.Tepeden Tırnağa Yolsuzluk tabloları, grafikleri, şemalarıyla adına uygun bir şekilde, yolsuzluk olgusunu bütün boyutlarıyla ele alıyor. Kitapta ayrıca, ileride değeri daha iyi anlaşılacak bir belge olan Beyaz Enerji Davası İddianamesi'nin tam metni de ek olarak yer alıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk PDF 13.28 MB İndir
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk EPUB 14.84 MB İndir
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk MOBI 11.72 MB İndir
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk ODF 12.50 MB İndir
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk DJVU 15.63 MB İndir
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk RAR 10.16 MB İndir
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk ZIP 9.38 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tepeden Tırnağa Yolsuzluk PDF 13.28 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İşte tam anlamıyla yolsuzluğu yapanları ve yolsuzluğa karşı çıkanları engellemeye çalışanları ifade eden bir kitap.


Adındanda açık. kitapta yorumdan kaçınılmış. Son zamanlarda ortaya çıkarılan bütün yolsuzluk iddiaları var. Ve daha çok iddialar ve mahkeme aşamaları ve sonuçları yazıyor. çok güzel bir kaynak. Birde kitabın ekinde gelen ve Sayıştay tarafından hazırlanan türkiyenin ekonomik durumu ile ilgili çok güzel fikirler veren yolsuzluk haritası tam çerçeveletip asılacak türden kesinlikle kütüphanelerde bulunması gereken bir kitap.


bu kitap türkiyenin derin yüzünü gösrern bir şahesr.okuduktan sonra dah iyi yorum yapabilirsiniz.tavsiye ederim


yolsuzluğun tepeden tırnağa irdelendiği ,ayrıca küçük büyük herkesin nasıl yolsuzluğa bulaştığını anlatan ismi( ve kendisi )harika kitap.yolsuzluğun ne olduğu ve hangi koşullarda yaygınlaştığının anlatılmasından sonra geçmişteki meşhur yolsuzluk dosyalarına değiniliyor(misal yavuz-havuz,mobilya yolsuzlukları).kitapta o dönem kamuoyunda çok yankı bulmuş operasyonları (bufalo,kasırga,matador vs…) hatırlatılıyor,bu yolsuzlukların ekonomiye olan zararları ve bunun nasıl çözüleceğine dair örnekler veriliyor.ayrıca kitapta ek olarak beyaz enerji iddianamesinin tam metni ve sayıştay’ın mali durum posteri veriliyor.türkiye nin geri kalmasında büyük payı olan yolsuzluk hakkında bir şeyler öğrenmek ve geçmişte verilmiş mücadeleleri hatırlamak isteyenler için güzel bir kaynak.


1980 sonrası ülkemizin temel problemlerinden biri (işsizlik, yoksulluk, terörün yanında) Yolsuzluktur. biribirinden ilginç isimlerle gerçekleştirilen (kasırga, hayal, matador, bufalo vs..) operasyonlarda göstermiştir ki, ortaya çıkarılanlar buzdağının görünen yüzü. Kitap, yolsuzluğa yol açan temel dinamiklerin yanısıra ülkemizde geçmiş hükümetlerin üyeleri tarafından yapılan yolsuzluklara da ışık tutuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*