Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Nefha

Kategori: Edebiyat Yazar: Sezgin Kaymaz Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınevi

Nefha

Tanıtım Bülteni
“Meleklerin ağlama zamanıydı.Ağladılar.” Her şeyin yerli yerinde olduğu, huzurun hüküm sürdüğü Cennet’te tüm düzen Âdem’in (ve ardından Havva’nın) yaratılışıyla yerle bir olur(!) Azâzîl kibre kapılır, şeytana döner. Âdem, Havva ile birlikte şeytana uyar. Sonra hepsi birden dünyaya sürülür. Kıyamete kadar sürecek bir mücadeledir gerisi… Ancak bu sürgünden sonra her şeyin yerli yerinde olduğu Cennet’te hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır!  Önce “cümleleri bozulur” cennet sakinlerinin, ardından huzurları. En sonunda aldıkları nihai tebliğ ile kader çizgileri değişir. Sonrası, İsrafil’in Sûr’u iki kez üfleyeceği vakte kadar bir büyük bilinmezlik…  Nefha, Sezgin Kaymaz’dan ironiyle trajedininbir arada vücut bulduğu bir Cennet tasviri!
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Nefha PDF 6.23 MB İndir
Nefha EPUB 6.96 MB İndir
Nefha MOBI 5.49 MB İndir
Nefha ODF 5.86 MB İndir
Nefha DJVU 7.32 MB İndir
Nefha RAR 4.76 MB İndir
Nefha ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kibrin nasıl sinsi sinsi herkesin içine işleyebildiğine dair bir hikaye kurgulamış yazar. Çizdiği cennet tasvirini fazla insani buldum sanki, daha yüksek ve farklı bir beklentim varmış, okurken fark ettim. Yer yer tekrara düşüldüğü hissine kapıldığım anlar oldu, ama yazar kendine özgü ve benim de hayran olduğum anlatım tarzıyla o anlarda bile kitaba bağlamayı başarıyor. Kitabın sonunda verilen sahne, insanlık hakkındaki düşüncelerimin özeti gibiydi: “Azazil mi Adem ile Havva’nın kanına girmişti, yoksa insan denilen eşref-i mahlukat(!?) mı Azazil’in başını yakmıştı?”


Yazarın kendine has bir üslubu var. İnsani değerleri öne çıkaran bir tavrın yansıdığı eserlerinde bildik konular üzerine farklı düşünmek ve başka bir pencereden hayata bakmak mümkün. Keyiflli okumalar dilerim.


Farklı bir yazar.Kendine ait bir dili var.


Ateş Canına Yapışsın’dan sonra yükselen beklentimi tam anlamıyla karşıladı diyemem. Sezgin Kaymaz’ın o kendine has üslubu bu kitapta da kendini çok iyi bir şekilde okuyucuya sunmuş.
Ateş Canına Yapışsın felsefik bir temel üzerine oturtulup o şekilde kaleme alınmış bir edebi eserdi; Nefha ise felsefik bir temelden ziyade “hayali bir yorum” olarak kaleme alınmış.


Ateş Canına Yapışsın’ı okuyalı çok oldu, o yüzden pek hatırlamıyorum maalesef. Çok da elzem mi ilkini okumuş olmak/hatırlamak, bilmiyorum. Pek sevemedim. Oysa Sezgin Kaymaz en sevdiğim yazarlardandır. anneyle ilgili bir roman bekliyoruz bakalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*