Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Eugenie Grandet (Karton Kapak)

Kategori: Edebiyat Yazar: Honore de Balzac Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Eugenie Grandet (Karton Kapak)

Tanıtım Bülteni
Honoré de Balzac (1799-1850): 19. yy Fransız edebiyatının büyük ismi. Edebi kariyerine oyun yazarak başladı. Ancak aldığı eleştiriler neticesinde romana yöneldi. Yirmi yılda 85 romanı tamamladı, öldüğünde arkasında 50 roman taslağı bıraktı. 1830 yılında kurmaca eserlerini Dante’nin İlahi Komedya’sına atıfla İnsanlık Komedyası başlığı altında topladı. Bir kısmı zamanla edebiyatın arketiplerine dönüşen 2000’i aşkın karakter yarattı, tüm bu karakterleri önyargıdan uzak analitik bir yaklaşımla, toplumsal sınıfından yalıtmaksızın ele aldı. Romana kattığı  toplumsal ve gerçekçi çerçeve ona gerçekçi romanın kurucusu unvanını kazandırdı. İnsanlık Komedyası’nın Töre İncelemesi ayağında Taşra Yaşamından Sahneler başlığı altında yer alan Eugénie Grandet ilk kez 1834 yılında yayımlandı. Roman, zengin fakat cimri babasının gölgesinde aşkı, yası, acıyı tadan Eugénie’nin dokunaklı hikâyesini anlatıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Eugenie Grandet (Karton Kapak) PDF 6.23 MB İndir
Eugenie Grandet (Karton Kapak) EPUB 6.96 MB İndir
Eugenie Grandet (Karton Kapak) MOBI 5.49 MB İndir
Eugenie Grandet (Karton Kapak) ODF 5.86 MB İndir
Eugenie Grandet (Karton Kapak) DJVU 7.32 MB İndir
Eugenie Grandet (Karton Kapak) RAR 4.76 MB İndir
Eugenie Grandet (Karton Kapak) ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Eugenie Grandet (Karton Kapak) PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Evet zevkle okudum diğer eserleri gibi harika


Böyle bir baba var mıydı gerçekten, böyle saf ve temiz bir aşk yaşandı mı.. konusu ile içinde bulunduğu toplum yapısını yansıtan, yazarın ustalığı, çevirmenin başarısı ile bütünleşen güzel bir yapıt.


Balzac’ın İnsanlık Komedyası başlığı altında topladığı eserlerinin Taşra Yaşamından Sahneler ayağında yer alan Eugénie Grandet son zamanlarda okuduğum edebî olarak en doyurucu eserdi. Balzac’ın üstün gözlem yeteneği ve ayrıntılı betimlemeleri iyi bir roman okuduğunuzu hissettiriyor. Kitapta ana karakter olan Eugénie Grandet’nin, çok zengin olmasına rağmen cimriliğiyle nam salmış babasının gölgesinde aşkı , acıyı ve kaybı yaşamasını okuyoruz. Balzac’ın diğer eserlerinde de olduğu gibi bu kitapta da karakterlerin ruhsal portrelerini ilmek ilmek işlemesine hayran kaldım. Tüm öykü gözlerimin önünden akıp gitti.


Sürükleyici ve çok güzel bir kitap, çevirisi de çok iyiydi. Kesinlikle tavsiye ederim. Ağır bir dili olan kitap olarak düşünmeyin bir çırpıda bitebilecek bir roman.


Balzac’ın bir burjivanın kızını ve onun çevresini betimlediği döneminin fikir dünyasının da etkisinin çok büyük olduğu anlaşılabilcek bir eser tavsiye ederim .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*