Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir Dava

Kategori: Edebiyat Yazar: Ayhan Geçgin Yayınevi: Metis Yayınları

Bir Dava

Tanıtım Bülteni
"Anneme ne diyebilirim? Teselli edecek hangi sözcükleri? Bak, bir aradayız ya da bunlar da geçecek, hatta babam ölmedi ya. Üzülsem, söylemek istesem bile ağzımdan böyle sözcükler çıkmıyor. Sessizce öylece duruyor, burnunu çeken, az önce ağladığı belli anneme bakıyorum. Niçin söyleyemiyorum? Çünkü haberi aldığımdan beri içimde bambaşka bir his ya da sezgi taşıyorum. Sanki asıl olay bu değil, asıl olay başımıza çok önce geldi. Annem yanlış yere ağlıyor, ben yanlış bir şeye üzülüyorum. Babamsa şimdikinin yanında çok ufak kaldığı çok daha büyük bir yanlışlıktan dolayı hapiste. Acılar zamanında asıl bu olay için çekilmeliydi, tüm teselli sözcüklerimiz zamanında onun için söylenmeliydi. Söylenmedi, acısı çekilmedi. Söylenmemişliğe, acısı çekilmemişliğe mahkûm oldu. Hangi olay bu, ne zaman oldu? Bilmiyorum, tek bildiğim şimdi bütün teselli sözcüklerini anlamsız, boş, saçma kılıyor…"Bir Dava Ayhan Geçgin’in beşinci romanı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Dava PDF 6.23 MB İndir
Bir Dava EPUB 6.96 MB İndir
Bir Dava MOBI 5.49 MB İndir
Bir Dava ODF 5.86 MB İndir
Bir Dava DJVU 7.32 MB İndir
Bir Dava RAR 4.76 MB İndir
Bir Dava ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ayhan Geçgin’in Balyoz Davasını konu aldığı romanında önce aşırı yanlı siyasi ve hukuki söylemleri dikkat çekerken okudukça dilinin günümüz “linç kültürü”nden fazlasıyla etkilendiğini görmek beklentilerimi yerle bir etti. Romanda dava çerçevesinde sürekli İnançlılar-Askerleri/Askerler-İnançlıları ötekileştirip durdu. Hiçbir mâkul ifadenin yakınından dâhi geçilmemişken, müthiş bir “Bu ülkede yaşanmaz” mottosu romana hâkimdi.
Son olarak Birikim Dergisinde Barış Özkul’un roman hakkındaki sıkı eleştirisini de okumanızı öneririm. (Yazı: “Bir Balyoz Romanı” adı ile 5 Nisan 2019’da yayımlanmış.)


Balyoz davası anlatılmakta. İlgimi çekmediği için hiç sarmadı beni, ağır aktı.. İlgilisi sevebilir..


çok başarılı ve insanın elinden bırakmadan kısa sürede okuyacağı bir kitap, kalemine sağlık.


Bir Dava okuması iç sıkıntılarını tetikleyen, insanı bunalıma sürükleyen bir roman. Bütün duyguları ustalıkla okuruna hissettirdiği için de oldukça başarılı.


Güzel kitaptı zaman geçsin istiyorsanız okuyun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*