Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İran  Kadim Uygarlık

Kategori: Sosyoloji Yazar: Coşkun Faik Kavala Yayınevi: Doğu Kitabevi

İran Kadim Uygarlık

Tanıtım Bülteni
İran. Bize gerçekten de ‘kardeş’ denebilecek kadar yakın bir ülke. Biz Türkler, Anadolu’ya İran üzerinden geldik. İslam dinini İranlı din adamlarından öğrendik, dilimizdeki pek çok terimi Farsça’dan aldık, şairlerimiz, münevverlerimiz, saraylı­larımız yüzyıllarca Farsça yazdı. Halılarımız, çinilerimiz, min­yatürlerimiz, süsleme sanatlarımız İran’la neredeyse birebir aynı. Milli geleneklerimiz, yemeklerimiz, misafirperverliğimiz İran’la aynı. Konuşma üslubumuz, heyecanımız, duygusallı­ğımız bizi Avrupalılardan çok İranlılara yaklaştırıyor. Düşü­nün, Batı dillerinden birinde -bu ifadenin sahip olduğu derin duygusal anlamı yansıtacak şekilde-‘canım’ dediğinizi? Farsça ‘can-ı men’, kısaca ‘canem’ dersiniz. Bedenler ayrı olsa da gö­nüller birdir İran’la. Sebebi de basittir: Üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları pek çok kez kadim İran imparatorlukları­nın sınırları içinde kaldı; diğer taraftan İran da yüzyıllar bo­yunca Türk soylu hanedanlar tarafından idare edildi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İran Kadim Uygarlık PDF 6.23 MB İndir
İran Kadim Uygarlık EPUB 6.96 MB İndir
İran Kadim Uygarlık MOBI 5.49 MB İndir
İran Kadim Uygarlık ODF 5.86 MB İndir
İran Kadim Uygarlık DJVU 7.32 MB İndir
İran Kadim Uygarlık RAR 4.76 MB İndir
İran Kadim Uygarlık ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Coşkun Faik KAVALA^yı youtube’deki araştırma/tarih konuşmalarından tanıdım, büyük kaynak zenginliği konuları işlemedeki başarısını bilerek aldım kitabı, yanılmamışım. Kitap kendini okutturuyor, bittiğinde elde ettiğiniz bilgilerden memnun kalacaksınız.


İran’a ne kadar yakın olduğumuzu çıkartmak çok güzel, kitap İran’ı çok güzel anlatmış demografik ve jeopolitik anlamda çok güzel tespitleri var, tavsiye ederim, yazarı da takip edin.


çok teferruatlı ve faydalı birleştirici bir dille yazılmış bir eser.


İranın tarihini iran coğrafyası ve iran halkı bağlamında oldukça tarafsız bir şekilde anlatan iyi bir kitap. Ben çok beğendim. Tavsiye ederim çekinmeden alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*