Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama

Kategori: Bilgisayar Yazar: Rebecca M. Riordan Yayınevi: Arkadaş Yayınları

Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama

  • çevirmen: Faruk Çubukçu
  • Yayın Tarihi: 12.07.2001
  • ISBN: 9789755092720
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 712
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 18.7 x 23.4 cm
  • Diger Ozellik: CD'li
Tanıtım Bülteni
Adım Adım SQL Server 2000 Programlama, veritabanlarıyla ilk kez tanışıyor ya da Access, Oracle ve diğer ilişkisel veritabanlarını uzun süredir kullanıyor olmanıza bakmaksızın, SQL Server’ın sizin için nasıl çalışacağını öğrenmenin en ideal yoludur. Onlarca örnek ve alıştırma ve içerecek biçimde deneyimli veritabanı geliştiricileri ve yazarlar tarafından yazılan bu kitap, SQL Server 2000’in Personel, Standart ve Enterprise sürümleri tarafından sağlanan etkileşimli araçları kullanarak veritabanları yaratıp bakımlarını yapmanızı kolaylaştırır. Adım Adım SQL Server 2000 Programlama, ile SQL veritabanının temelden nasıl oluşturulduğunu keşfedecek; SQL Server ve Transact-SQL programlamanın temellerini anlamak için Microsoft’un sezgisel Adım Adım yöntemini kullanacak; sunucu ve veritabanlarını yönetmek için Enterprise Manager’ın nasıl kullanılacağını ve veri almayı ve verilerle çalışmayı öğreneceksiniz. Adım Adım SQL Server 2000 Programlama, Transact-SQL ile program ve veritabanları yaratıp bakımlarını yapmak isteyenler için olmazsa olmaz bir kaynaktır. Kitabın ekindeki CD’de örnek veritabanı dosyaları ve Transact-SQL’deki örnek komut dosyası kodları bulunmaktadır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
Kitapyurdu Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
D&R Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
Idefix Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
BKM Kitap Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
Hepsiburada Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
Nadir Kitap Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
N11 Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
Amazon Türkiye Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama PDF 29.55 MB İndir
Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama EPUB 33.03 MB İndir
Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama MOBI 26.07 MB İndir
Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama ODF 27.81 MB İndir
Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama DJVU 34.77 MB İndir
Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama RAR 22.60 MB İndir
Adım Adım Microsoft SQL Server 2000 Programlama ZIP 20.86 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


SQL Server 2000 kitabini “ders” kitabi olarak kullandim. Ancak kitapta referans olarak kullanilan ornek veritabaninin (aromatherapy) guncellikten ve islevsellikten uzak olmasi nedeniyle, kitabin kullanimi zorlasiyor. Bir ornek veritabani cevresinde donen konu anlatimlari da maalesef “anlatilabilir” olmaktan cikiyor. Bu kitabi ozellikle ders amacli olarak kullanmak isteyenlere tavsiyem kendi ornek veritabanlarini kendilerinin olusturmalari, kitabi ise bir kilavuz olarak gormeleri. Yoksa bu alanda “tek” gorunmesine ragmen bu kitap cok da cazip degil. Acikcasi ders anlatma ekseninde cok fazla verim alamadim bu kitaptan.


Çok yüzeysel,malesef…Örn. index (dizin) nasıl yapıldığını anlatmış ama yararı nedir ,dezavantajı nedir tek bir bilgi yok malesef.Eğer hiç daha SQL server görmediyseniz,kurmadıysanız belki faydalı olabilir..


Öncelikle şunu söylemeliyim ki Kitap sıfırdan başlayanlar için fena değil. Aslında biraz ezbere kaçmış ve hep kullanıcının da rahatlıkla kaşfedebileceği görsel örneklere ağırlık vermiş. Bence gerçek kalite ve profesyonellik Kodlama ile yapılanlarda gizlidir. Sonuçta Programlama = Kodlama. Keşke örneklerini Kodlama ağırlıklı yapsaydı. Kısaca Fiyat+İçerik+Örnekleme=Pek iyi Değil….


Öncelikle kitapta bilgiden çok resim olduğunu söylemek isterim.Resimlerle örneklenerek anlatılmış bir konu 4-5 sayfa sonra tekrar resimlerle anlatılmış.Kitabın kalın olmasının nedeni içinde bulunan fazla bilgi nedeni ile değil gereksiz ve sıklıkla kullanılan resimlerdir.Konu başlıkları verilmiş ,nasıl yapılacağı şekillerle gösterilmiş fakat bu konuların içeriğinin ne olduğu ,nerelerde ve nasıl kullanılacağı anlatılmamıştır.Çeviri olması nedeni ile cümleler tamamen karmaşık bir yapıya bürünmüş ve zaten çok az olan konu anlatımı hepten bir anlaşılmazlığa neden olmuştur.Bu fiyatı kesinlikle haketmediğine inanıyorum.Ucuzda olsa tavsiye etmezdim.Başka yayınevlerinin çok güzel ve anlaşılır kitaplarını öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*