Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şaban-ı Veli Menkıbeler

Kategori: İslam Yazar: Ömer Fuadi Yayınevi: Ketebe Yayınevi

Şaban-ı Veli Menkıbeler

Tanıtım Bülteni
Menkıbe, Allah dostları olan evliyâların hâlleri ve onların elinden çıkan hârikulâde olaylar anlamına gelmektedir. Geleneğimizde büyük mutasavvıfların hayatları, hâl, hareket, davranış ve sözleri yine sûfî kimliğe sahip yazarlar tarafından derlenmiştir ve menâkıbnâmeler hâlinde telif edilmiştir. Elinizdeki bu kitap, dünyada etki sahası geniş bir tarikatın pîri olan Şa‘bân-ı Velî Hazretlerinin (ks) menkıbelerinden oluşmaktadır. Şa‘bân-ı Velî Hazretlerinin (ks) hâlinden bizi haberdar ettiği için çok kıymetli olan bu eserin kıymetini daha da artıran bir durum var: Menkıbelerin Şa‘bân-ı Velî Hazretlerinin (ks) Kastamonu’daki tekkesinde kendisinden sonraki beşinci postnişin olan Şeyh Ömer Fuâdî (ks) tarafından kaleme alınması. Şa‘bân-ı Velî Hazretleri (ks) gibi büyük bir mutasavvıfı anlatan ve Şeyh Ömer Fuâdî (ks) tarafından derlenen bu kitap çok nadide bir menâkıbnâme olma özelliğini taşıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şaban-ı Veli Menkıbeler PDF 6.23 MB İndir
Şaban-ı Veli Menkıbeler EPUB 6.96 MB İndir
Şaban-ı Veli Menkıbeler MOBI 5.49 MB İndir
Şaban-ı Veli Menkıbeler ODF 5.86 MB İndir
Şaban-ı Veli Menkıbeler DJVU 7.32 MB İndir
Şaban-ı Veli Menkıbeler RAR 4.76 MB İndir
Şaban-ı Veli Menkıbeler ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Halveti Tarikatının Piri Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri hakkında yazılmış en açıklayıcı kitap diyebilirim. Hayatı, menkıbeleri mevcut. Dili gayet anlaşılır. Eser tasavvufla ilgilenenlerin okuması gereken başlıca kitaplardan diyebilirim.


Şaban-ı Velî Hz.’nin menkıbelerini ihtiva eden istifadesi bol bir eser.


Allah dostlarının yolunu ve halini anlatan bir eser. Ben özellikle Kastamonuda var olan bir zat olduğu için merak edip almıştım. İyiiki almışım. Yetiştirdiği kıymetli insanları ve onlar ile olan menkıbelerin anlatıldığı eserden çok keyif aldım. Çocuklarınıza masal anlatacağınıza bu kıymetli eserip alıp bu güzel insanların menkıbelerini okumanızı tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar. ( bu kıymetli zatları mutlaka okumalısınız)


Menkıbe, Allah dostları olan evliyâların hâlleri ve onların elinden çıkan hârikulâde olaylar anlamına gelmektedir. Geleneğimizde büyük mutasavvıfların hayatları, hâl, hareket, davranış ve sözleri yine sûfî kimliğe sahip yazarlar tarafından derlenmiştir ve menâkıbnâmeler hâlinde telif edilmiştir.


Şabanilik yolunun erken dönem tarihi için en önemli ve birincil kaynak. Yolun altıncı postnişini olan Ömer Duası kendisinden önceki şeyhefendilerin menkıbeleri mı derlemiştir. Muhammed Bedirhanın bu yayını emsallerine göre çok iyi. İlk baskısı Nefes Yayınlarından çıkmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*