Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türk Tarihinin Sosyolojisi

Kategori: Sosyoloji Yazar: Prof. Dr. Orhan Türkdoğan Yayınevi: Turan Yayıncılık

Türk Tarihinin Sosyolojisi

  • Yayın Tarihi: 30.12.1996
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 418
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Üzerinde çalıştığımız bu eser ne bir tarih araştırması ne de toplumsal hayatın "oluş"unu inceleyen bir tarih felsefesidir. Sadece, zamanın akışı içinde, yapısal unsurları toplumsal sisteme göre yorumlamak suretiyle, onlara daha çok sosyolojik bir "öz" kazandırmaktadır. Aslında, bir sosyal sisteme göre, geçmiş olayları yorumlamak demek, her şeyden önce, tarih bilimiyle-sosyolojinin kesiştiği alanı tesbit etmek demektir. Bu nedenle, tarihle sosyoloji arasında hem içerik hem de gelişim bakımından yakın bir ilişki vardır. (Önsöz'den)
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Tarihinin Sosyolojisi PDF 17.35 MB İndir
Türk Tarihinin Sosyolojisi EPUB 19.39 MB İndir
Türk Tarihinin Sosyolojisi MOBI 15.31 MB İndir
Türk Tarihinin Sosyolojisi ODF 16.33 MB İndir
Türk Tarihinin Sosyolojisi DJVU 20.41 MB İndir
Türk Tarihinin Sosyolojisi RAR 13.27 MB İndir
Türk Tarihinin Sosyolojisi ZIP 12.25 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Tarihinin Sosyolojisi PDF 17.35 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Türk tarihine sosyolojik olarak yaklaşan, toplum yapımızın tarihî köklerinin arkeolojisini yapmaya çalışan eser.


Kitabın en önemli özelliği yazarın Oğuz-Türkmen ikiliği dediği Türk tarihi boyunca sorun yaratan yerleşik ve göçebe Türklerin aralarındaki ilişkinin ve açmazların incelemesini yapmak olarak görülebilir.


Giriş’te Ümmetçilikten Milli Devlet’e Gökalp’in üçlü modeli ile ;Osmanlı’nın son dönemlerinde ortaya çıkan Türkçü,Arap-Mısır milliyetçiliği fikir akımları irdelenmiş,Atatürk’ün Milli Devlet Modeli’ne yer verilmiş ve Cumhuriyet Türkiyesinin Türk’ü neden M.Ö bilmemkaçıncı binyılda Orta Asya’da aradığı sorusuna cevap verilmeye çalışılmıştır.Eski Türk Toplum Yapısı,Türklerde egemenlik biçimi Aristokrasimidir?, Bozkır Kültürü ve Türk Toplumunun Siyasal Evrimi ,Üretim Biçimleri,Tarım,Hayvancılık ve en önemlisi de Türklerin göçebe yaşamasının onlara kazandırdıkları(kaybettirdikleri demiyorum!!);niçin yerleşik değilde göçebe hayatı seçtikleri ,Şamanizm din midir?,Türklerin İslamiyete geçişleri gibi konularda bilimsel verilere dayanan ve yerli yabancı onlarca tarihçi,antropolog ve etnologun görüşlerine yer verilen bu kitap tarih ve sosyolojiyle ilgilenenler için kaçınılmaz.


Sahasında yeri doldurulamayacak bir uzman olan Prof.Dr.Orhan Türk Tarihinin Sosyolojisiadlı mükemmel eserinde milli devleti oluşturan milli tarih tezini derinlemesine inceleyerek Orta Asya’dan başlayarak kültür taşıyıcısı olarak Türklerin egemenlik,din ve çeşitli kültler biçimlerini ve karşılaştırmalı olarak Türk tarihine yeni bir metedolojik teori sunan Orhan Türkdoğanbu kitabında ayrıca Oğuzların toplumsal yapısını ve Dede Korkut penceresinden Türk mitolojisinin zenginliğini de bizlere aktarmaktadır.Bu eseri okuyan okuyucunun bilahare Çağdaş Türk Sosyolojisi adlı eseri de okumasını önemle tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*