Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Aklıselim

Kategori: Psikoloji Yazar: Nicholas Epley Yayınevi: Ketebe Yayınevi

Aklıselim

Tanıtım Bülteni
Günlük hayatlarımız, başkalarının ne düşündüğü, ne hissettiği, ne istediği ve neye inandıkları hakkında yaptığımız öngörüler tarafından yönlendirilir. Halis altıncı hissiniz iş başındadır. Siz bir zihin okuyucusunuz.” Bazen neden başkalarının zihinlerine kör kalırız ve onlara bir obje ya da hayvanmış gibi davranırız? Neden sanki bir zihni varmış gibi çalışmayan arabamızla, sevdiğimiz oyuncağımızla konuşuruz? Öyle olmadığı halde neden çoğu zaman başkalarının da bizim gibi düşündüğünü, hissettiğini ya da aynı şeyleri istediğini düşünürüz? Ve daha önemlisi neden eşlerimizi, ailemizi, arkadaşlarımızı gerçekte olduğundan çok daha iyi anladığımızı düşünürüz? Önde gelen sosyal psikologlardan Nicholas Epley, dünyadaki en büyük bulmaca olan insan zihnini anlama becerimiz ve sıkça yaptığımız hatalar konusunda bilimin neler söylediğini aktarıyor. Aklıselim başkaları ve kendiniz hakkındaki düşüncelerinizi kökten değiştirecek. “Yıllardır okuduğum en zekice ve en eğlendirici kitap. Epley’in şaheseri en iyinin en iyisi’’.—Steven D. Levitt, Görünmeyen Ekonomi yazarlarından. “İçgörülü ve önemli. Aklıselim son on yılın ve diğer on yılların en iyi kitabı’’. —Daniel Gilbert
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aklıselim PDF 6.23 MB İndir
Aklıselim EPUB 6.96 MB İndir
Aklıselim MOBI 5.49 MB İndir
Aklıselim ODF 5.86 MB İndir
Aklıselim DJVU 7.32 MB İndir
Aklıselim RAR 4.76 MB İndir
Aklıselim ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Konu deneyler üzerinden akıcı bir şekilde anlatılıyor


Farklı farklı deneyler ile insanların düşünceleri arasındaki bağlantıyı çok güzel aktarmış. Kitap genel olarak nasıl başkalarının zihnini okuruz değil de başkalarının düşüncelerini okumaya çalışırken nerelerde hatalar yaptığımızı söylüyor. Aslında insanların bizim düşündüğümüzden çok daha farklı düşündüğünü güzel gösteriyor. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. İletişim becerilerinizi de geliştirecektir.


El alem duvarlarını yıkmak için belki de bir ilk adım olabilir.


Bilimsel deneylerle psikolojik durumların bağlantısını kurmuş, insanın en başta kendisi ve sonrasında diğer insanları daha doğru anlaması için etkili bir kitap.


Başkasının duygularını ve düşüncelerini anlamanın en güzel yolu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*