Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yeme Bozuklukları

Kategori: Psikoloji Yazar: Gillian Todd Yayınevi: Kuraldışı Yayınları

Yeme Bozuklukları

Tanıtım Bülteni
Birçok kişi hayatının bir döneminde, özellikle de bedenin değişmeye başladığı ergenlik çağında görüntüsünden memnun olmaz. Bazen ilerleyen yaşla birlikte bu sorun kendiliğinden ortadan kalkar. Bazen de kilo ve bedenin durumu en önemli sorun, hatta odaklanılan tek konu haline gelebilir. Bunun ardından ise güya sorunu çözme çabasıyla birlikte yeme bozukluklarının gelmesi kaçınılmazdır. Anoreksiya nervoza (anoreksi) ve bulimia nervoza da (bulemi) dahil olmak üzere, oldukça yaygın olan yemek yeme problemleri kişinin kendisiyle birlikte yakın çevresi, arkadaşları ve aileleri için de yıkıcı olabiliyor. Yaşam kalitesi düşerken ciddi bir sağlık sorununa dönüşebilen bu bozukluğun tedavisi şarttır. Bu alanda uzun yılların deneyimine sahip bir psikoterapist olan Gillian Todd öncelikle sorunun net tanımını yapıyor. Ardından da üstesinden gelinmesine yönelik adımlar atılmasına yardımcı olacak öneriler sunuyor. Pratik uygulamalar ve egzersizlerle bir strateji seti öneriyor. Sorunun nasıl geliştiğini, neden devam ettiğini açıklarken Bilişsel Davranış Teknikleri’ni kullanarak baş etmenin yollarını da gösteriyor. Genellikle çeşitli duygusal, psikolojik ve fiziksel sorunlarla bağlantılı olarak gelişen ve süreklilik kazanan yeme bozukluklarının tedavisinde etkili bir rehber olan bu kitap sağlık çalışanları için de güvenilir bir kaynak olacaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yeme Bozuklukları PDF 6.23 MB İndir
Yeme Bozuklukları EPUB 6.96 MB İndir
Yeme Bozuklukları MOBI 5.49 MB İndir
Yeme Bozuklukları ODF 5.86 MB İndir
Yeme Bozuklukları DJVU 7.32 MB İndir
Yeme Bozuklukları RAR 4.76 MB İndir
Yeme Bozuklukları ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yeme sorunlarının çözümi ile ilgili bilgiler yer alıyor. Bu bilgileri öğrendim ama hayatıma uygulayamadım


iyi bir kıtap ama yeterince bilgi yok gibi biraz daha detaylı olsaydı daha ıyıydı


kısa ve net bir anlatımı var çok detay beklentisine girmeden okunabilir. farkındalık kazandırmak adına güzel fakat alanda çalışanlar için yeterisz kalacaktır.


Güzel kısa ve öz aynı zamanda bilgilendirici bir kitap olmuş sık sık yemek yiyen biriyseniz kitap tam size göre. Ayrıca yeme alışkanlıklarınızı değiştirecek egzersizler de var.


Konu hakkında tanımlamar ve örnekler verilmiş. Uygulamaları beklediğimden zayıftı. Dolayısıyla beklentimin altında bir kitaptı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*