Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Peri Kızı Af Buyrun

Kategori: Edebiyat Yazar: Polat Özlüoğlu Yayınevi: Can Yayınları

Peri Kızı Af Buyrun

Tanıtım Bülteni
… Biraz sonra uyanacak mahalle ve herkes beni görecek. Gün aydınlanınca gözlerini benden alamayacaklar. Beni seyredecekler. Kırk satırlık merakları dinecek inşallah. Ben de onları izleyeceğim keyifle. Gözlerindeki şaşkınlığı, tiksinmeyi, iğreti merhameti, acımayla harmanlanmış nefreti, ayıplayan bakışları görecek ve hepsine aymazlıkla bakıp utanmadan yüzlerine gülecek, arsızca etimi, merak ettikleri her yerimi, bütün fazlalıklarımı, deliklerimi, deliliklerimi bir bir göstereceğim bütün mahalleye.Daha çok kadın dilinin hâkim olduğu, en temel meseleleri odağına alan bu öyküler; anne-evlat, kadın-erkek, buyuran-boyun eğdirilen ilişkilerine eğiliyor. Gelgelelim cinsiyetçilik, zorbalık, tahakküm, eşitsizlik, kader ve ölümlülük gibi temalar ışığında anlatılan bu çağımızın masalları ne göz boyuyor ne de rahatlatıyor. Aksine, kiminde gözlerini koyu karanlığa dikiyor, kiminde isyanı dillendiriyor, kiminde de tutkular çağıl çağıl akıyor.Polat Özlüoğlu’nun şaşırtıcı bir üslup denemesine giriştiği Peri Kızı Af Buyrun, geceleyin dinlediğimiz masalları en katı gerçeklerin süzgecinden geçiriyor. Kıyıda köşede kalmışlara, görmezden gelinenlere, sesi kısılanlara ve kaba güce maruz kalanlara tercüman oluyor. #erkekegemen #cinsiyetçilik #tahammülsüzlük #zorbalık #kader #erkekşiddeti #aileiçiçatışma #fanilik #kadın
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Peri Kızı Af Buyrun PDF 6.23 MB İndir
Peri Kızı Af Buyrun EPUB 6.96 MB İndir
Peri Kızı Af Buyrun MOBI 5.49 MB İndir
Peri Kızı Af Buyrun ODF 5.86 MB İndir
Peri Kızı Af Buyrun DJVU 7.32 MB İndir
Peri Kızı Af Buyrun RAR 4.76 MB İndir
Peri Kızı Af Buyrun ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Peri Kızı Af Buyrun PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazarın dili çok güzel,kelimelerle dans ediyor adeta.Oldukça akıcı bir anlatıma sahip.Öykülerin konuları can sıkıcı olsa da üslup,bırakmadan okumayı sağlıyor.Keyifle okudum.


Hüzün dolu öykülerin yer aldığı kitabı okuması oldukça güç olmasına karşın gerçekten çok iyi öyküler okuyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ederim.


Diğer kitabında da sessizlerin, sesi duyulmayanların sesini duyurmayı kendine dert edinen Özlüoğlu bu kitabında da vicdandan, merhametten yana.Öykülerin çoğu karakteri, anti-karakter.Öykü kahramanlarının maruz kaldıkları şiddetin boyutu içinizi sızlatıyor.Toplumsal acılardan çok kişisel acılara özellikle kadın odaklı öykülere yer verilmiş Peri Kızı Af Buyrun’da.
Kimi öyküler masal tadındayken ( karanlık olsa da) kimi öyküler çok açık ve net bildiğimiz gerçeklerden yola çıkmış.
Benim gördüğüm, iki kitap arasındaki en büyük fark kullanılan dilin farklılığı ve zenginliği.Çoğu yorumda dişil, ya da cinsiyetsiz bir dil kullanıldığından bahsedilmiş.Ben tüm bunlardan farklı olarak Polat Özlüoğlu’nun kelime seçimleriyle, cümlelerin şiirselliği ile çok zengin bir dil kullandığını söylemeliyim.


Her hayattan farklı bir öykü içeren akıcı bir kitap.


Yazarın kalemini çok sevdim , özellikle bakış açısını..Herkes okumalı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*