Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Baharda Ölmek

Kategori: Edebiyat Yazar: Ralf Rothmann Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Baharda Ölmek

Tanıtım Bülteni
Günümüz Alman edebiyatının en başarılı yazarlarından olan Rothmann, yeni sayılmayacak trajik bir hikâyeyi, savaşın doğaya ve çevreye verdiği zarar, travmanın kuşaklararası iletimi gibi, o dönemi bizzat yaşamış Grass kuşağı yazarlarında görmediğimiz yepyeni bakış açılarıyla zenginleştirerek ustalıkla anlatıyor.Bir çiftlikte süt sağıcılığı yapan iki genç, Walter ve Friedrich İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde, zorla askere alınırlar. Alman Ordusu bozguna uğramış ama teslim olmamakta direnmektedir. Cephe gerisinde görev yapan Walter, bombalanan şehirlere, sivillerin çaresizlikten tükenişine, fiziksel ve ruhsal olarak çökmüş askerlerin iyice zıvanadan çıkışına tanıklık edecek ve barışı görebilecek, ama suskunluğuyla kuşattığı savaş travması onu hayat boyu hiç bırakmayacaktır.Bir keresinde ona rüyalarımdan bahsettiğimde, bana vücudumuzdaki hücrelerin bir hafızası olduğunu söylemişti, sperm ve yumurta hücrelerinin de var, dolayısıyla bu kalıtsal bir şey. Ruhsal ya da fiziksel olarak yaralanman, gelecek kuşakları etkiliyor. Yani sana isabet eden hastalıklar, yumruklar ya da kurşunlar, doğmamış çocuklarını da yaralıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Baharda Ölmek PDF 6.23 MB İndir
Baharda Ölmek EPUB 6.96 MB İndir
Baharda Ölmek MOBI 5.49 MB İndir
Baharda Ölmek ODF 5.86 MB İndir
Baharda Ölmek DJVU 7.32 MB İndir
Baharda Ölmek RAR 4.76 MB İndir
Baharda Ölmek ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Baharda Ölmek PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Alman edebiyatında keşfetmeniz gereken bir yazar olduğunu düşünüyorum. Nazi dönemi Almanya’sına bir de Ralf Rothmann bakış açısı ve karakterleriyle bakmak lazım.


Bir avuç insanın çıkarı ve hevası doğrultusunda gerçekleştirilen bir savaş ve yiten 50 milyonun üzerinde can. Korkunç bir trajedi. İki arkadaşın yaşadıkları olaylar üzerinden gayet güzel ve etkileyici bir biçimde anlatılmış trajedi. Çok kısa sürede okunan ve insanın ruhuna dokunmak suretiyle empati duygunuzda bir artış meydana getiren eser. Önerilir.


İkinci dünya savaşını iki dostun tanık oldukları olaylar üzerinden anlatılmış..Güzel bir kitap…


2.dünya savaşını bir asker üzerinden anlatan bir kitap.2.dünya savaşı konulu kitaplara ilgisi olanlar okuyabilir.


Bir çırpıda okunan, 2.Dünya Savaşı yıllarında geçen ilgi çekici konuya sahip güzel bir roman. Tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*