Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri

Kategori: İslam Yazar: Gulamhuseyn İbrahim-i Dinani Yayınevi: önsöz Yayıncılık

Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri

Tanıtım Bülteni
Elinizdeki eser, Mutlak Varlığın ve O’nun huzûrî bilgisinin insan kavrayışındaki en yetkin, en zirve örneklerinden ikisini sunan İslam arif ve filozofları Şihabüddin Sühreverdî (ö. 1191) ve Molla Sadrâ (ö. 1641) hakkındaki, yine bu geleneğin varislerinden İranlı düşünür ve âlim İbrahimî Dinanî’nin televizyon programlarının Medya Şafak sitesinde yayımlanan çevirilerinden oluşmaktadır. Tarihsel olarak sonra geldiğinden Sühreverdî-İbn Arabî geleneğini içeren ve felsefe-irfan-naklî ilimleri beraber meczeden bir sistematik kurmakla benzersiz bir zirvede durduğunu düşündüğümüz Molla Sadrâ, özellikle İran İslam İnkılâbı’nın arkasındaki düşünsel havzanın fıkıhta usulî, felsefe ve irfanda Sadraî (dolayısıyla İbn Arabîci) kökleri nedeniyle, süregelen bir siyasal etkiye de sahiptir. Bu bereketli damar, kitapta da görüleceği üzere, çok ilginç tevafuklarla Batı düşüncesine de yol bulmuş, filiz vermiştir. Hikmet-i Mütêaliye geleneğinin yetkin temsilcilerinden fakih-arif ve filozof Allâme Tabatabaî ile yıllarca görüşen (1958-78 arası haftalık dersler) Henry Corbin’in, Heidegger’e “Sizden önce Sühreverdî diye Müslüman bir filozof bu fikirleri söylemişti” dediği aktarılmaktadır. Bazı araştırmacılara göre Heidegger’in Varlık ve Zaman’daki bazı cümleleri birebir Molla Sadrâ’dan çevrilmiş gibidir. Ayrıca Henry Corbin, Molla Sadra’nın kendi ontolojisini özetlediği Kitâbü’l-Meşâir’ini Le livre penetrations metaphysiques (Tahran-Paris, 1964) adıyla Fransızcaya da çevirmişti ve bu kitabın Heidegger tarafından okunduğu kaydediliyor.Dahası, Henry Corbin, Heidegger’in vefatının hemen ardından bir Fransız radyosunda kendisiyle üstadı hakkında yapılan bir röportajda, Heidegger’in ulûhiyet hakkında ne düşündüğü sorusuna verdiği uzun bir cevabın sonunda, aynen şu ifadeleri kullanmaktadır: “Fakat sırrını kendisiyle birlikte ebediyen götürmüş olması da mümkün. Bu nedenledir ki bugün Arapçadaki ifadeyle kısaca şöyle demeyi tercih ediyorum: Rahmetullâhi aleyhi. İlahi rahmet üzerine olsun.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
Kitapyurdu Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
D&R Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
Idefix Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
BKM Kitap Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
Hepsiburada Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
Nadir Kitap Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
N11 Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
Amazon Türkiye Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri PDF 6.23 MB İndir
Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri EPUB 6.96 MB İndir
Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri MOBI 5.49 MB İndir
Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri ODF 5.86 MB İndir
Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri DJVU 7.32 MB İndir
Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri RAR 4.76 MB İndir
Molla Sadra ve Sühreverdi Dersleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Molla Sadra ve Sühreverdi’nin düşünceleri üzerine iki alim kişinin konuşmalarından oluşan bir kitap. Felsefi bir altyapınız yoksa anlaşılması zor bir kitap.


kitap. iran’da televizyonda yayınlanan felsefi sohbetlerin derlenmesinden oluşmuş.Çeviri ve söyleşi güzel .İki büyük filozof un felsefi ve irfanı görüşleri ele alınmış ,güzel bir şekilde açıklanmış .Dili sade ve anlaşılır .İrfan ve felsefe ile ilgilenen tüm okurların mutlaka okuması gereken bir eser.Hemen alın derim .


Bu bereketli damar, kitapta da görüleceği üzere, çok ilginç tevafuklarla Batı düşüncesine de yol bulmuş, filiz vermiştir.


Sadra ve Suhreverdi adeta resmi ikon gibi iranda eleştirilmez. Bu kitapta da bunu görebiliriz.


İşraki geleneği tanımak için güzel bir çalışma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*