Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yedikuleli Mansur

Kategori: Edebiyat Yazar: Mehmet Berk Yaltırık Yayınevi: Ithaki Yayınları

Yedikuleli Mansur

Tanıtım Bülteni
Galata Kulesi’nin akbabayı andıran gölgesi. Bıçak parıltıları, şarap kokuları, sarhoşların koynunda yattığı eğri büğrü sokaklar, bükülen kaytan bıyıklar, kadı neferlerinin ayak patırtıları, külhani topuk vurmalar, başlayan ve biten efsaneler, zorbaların kanunu, kanunun falakası… Sultan Süleyman Han’ın saltanatının son senelerinde, zorbazların ipinin ucunu çoktan kaçırmış Kara Şaban Ağa, zorbazlığa namzet Mansur, simyaya tövbeli meyhaneci Panayot, insan kaçkını ve daim karanlıkta yürüyen Ayı Osman Ağa, zorbazların rüzgârında savrulan Roza ve bir nice tılsımlı, efsunlu, ürpertili mekân ve mavra… Yedikuleli Mansur, Pangea Kitaplığı’na önceki baskılarda bulunmayan Kanlı Pençe adlı tamamlayıcı öyküsüyle beraber geçiyor. Kısmen korkulu, ziyadesiyle fantastik ve tarihi bir sergüzeşt… “ Kurt âdem, oburu yere çökertip suratını parçalamaya hamle yaptığı sırada Panayot, yerine gelen şuurunun ve güven duygusunun tesiri ile bir şeyi fark etti. Obur’un boynunda iple asılı, ancak kendisinin görebileceği erguvan renkte şualar saçan bir bebek mumyası vardı. Uğursuz mumyadan cehennemî kükürt kokusundan ve insanı manen çökerten tuhaf bir ağırlık hissi yaratmasından bir tılsım olduğu üç günlük yoldan belli olmaktaydı. Bir anda ayağa fırlayıp bağırdı: ‘Osman Agamu! Öldürmeyesin vre! Bunun derdi baskadir! Boynundaki mumyanin iplerini kesin, efsun vardir!’ ”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yedikuleli Mansur PDF 6.23 MB İndir
Yedikuleli Mansur EPUB 6.96 MB İndir
Yedikuleli Mansur MOBI 5.49 MB İndir
Yedikuleli Mansur ODF 5.86 MB İndir
Yedikuleli Mansur DJVU 7.32 MB İndir
Yedikuleli Mansur RAR 4.76 MB İndir
Yedikuleli Mansur ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yedikuleli Mansur PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


türk edebiyatındaki ilklerden, başarılı bir örnek


Kitabın başı ile sonu birbirinden apayrı hala aynı kitap mı diye Mansurla beraber şaşırdık. Akıcılık konusunda yer yer zorlansam da en sonunda hikayeye bağlanabildim. Ve evet İhsan Oktay Anar havası oldukça belli. Korku hikayelerini severek dinlediğim bir yazarın keşke korkunu hikayesini de okuyabilseydim diye iç geçirdim.


Türk korku edebiyatının gelişmesine katkıda bulunan bir yazar.


Kitap fantastik, kurgu ve tarihi roman sevenlerin beğeneceği bir kitap. Yer Yer İhsan Oktay Anar kitaplarını anımsatıyor. Dili akıcı ve kolay okunuyor. İyi kurgulanmış ve sonunu merak ettiren bir akışa sahip.


İthaki yayınları çok sevdiğim bir yayınevi. Mehmet Berk Yaltırık in ilk okuduğum kitabı, dili nefis. Birden kendinizi olayların geçtiği yerde en arka sıralarda olan biteni izlerken bulabiliyorsunuz. Fantastik yaratıkların varlığına bile inanabiliyorsunuz. Şiddetle tavsiye ederim. Tarihi romanları ve fantastik kurguları sevenler için biçilmiş kaftan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*