Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kurbağa Adası

Kategori: Edebiyat Yazar: Selim Erdoğan Yayınevi: Ithaki Yayınları

Kurbağa Adası

Tanıtım Bülteni
Hayatın, elimizi tuttuğu ilk günden son güne kadar yanımızda olduğunu fark etmeyiz çoğu zaman. O bizim, ağrımadığı sürece kıymetini bilmediğimiz uzvumuz, ayrıldığımızda ardından ağladığımız sevgilimiz, doya doya sarılmadığımız için pişman olduğumuz anne babamız… Peki, onun elimizi bırakacağını hissettiğimiz zaman ne yapacağız? Kurbağa Adası, adım adım yaklaşan bir felaketin ve bu felaketin tam ortasında kalan bir ailenin romanı. Selim Erdoğan, yarattığı atmosfer ve kanlı canlı karakterlerle ne kadar mahir bir yazar olduğunu gösteriyor bu romanında. Büyük İstanbul Depremi’nin çoktan yaşandığı, sıcaklıkların dayanılamayacak derecelere ulaştığı, kum fırtınalarının şehri mütemadiyen kamçıladığı ve demografik yapının bütünüyle değiştiği bir gelecekte geçen baş döndürücü bir İstanbul distopyası. “Neden inatla dünyanın sonunun gelmesini bekliyorsunuz? Yani sen ve senin gibiler! Sanki bunu istiyorsunuz. Bir şey olsa da aldığınız pahalı oyuncakları kullansanız. Elektrik olmasa da nükleer tencereni çalıştırsan! Birileri evini yağmalamaya kalksa da lazer topunu onlara çevirsen! Güvenlik robotun şok tabancasını ateşlese! Haberleşme uyduları yansa da uzun mesafe telsizlerini kullanmak için fırsat olsa. Neden? Dünyanın kötüye gittiği falan yok. Yatakta ölme düşüncesini sıkıcı bulduğunuz için göktaşı felaketi peşinde koşuyorsunuz. Belki de ölürken herkesin sizinle gelmesini istiyorsunuz. Arkada canlı ve eğlenen bir dünya kalmasın.”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kurbağa Adası PDF 6.23 MB İndir
Kurbağa Adası EPUB 6.96 MB İndir
Kurbağa Adası MOBI 5.49 MB İndir
Kurbağa Adası ODF 5.86 MB İndir
Kurbağa Adası DJVU 7.32 MB İndir
Kurbağa Adası RAR 4.76 MB İndir
Kurbağa Adası ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kurbağa Adası PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İnsanın kendini yok etme çabasını İstanbul’dan anlatan ve bir ailenin ayakta kalma savaşıyla bu apokaliptik çerçeveye bizi sıkıştırıp nefessiz bırakan sağlam bir roman.


gizem ve heyecan dolu bir kitap…


Distopik bir roman. İlerlemeye muhtaç ama aynı zamanda sosyo kültürel ve doğa olaylarına bakışı açısından da etkisi yadsınamayacak kadar seyir halinde ilerleyen bir eser. Ortalama bir yapısı var olay örgüsü yer yer kopuk ama okumaya değer…


Teknolojik gelişimlerin doğanın bozulması ile olacakları engelleyemeyecegine gözlerini kapamış hatta bu bozulmanın olmayacağı gibi bir Polyannacılık rolü oynayan karakterimizin ailesinin başına gelenleri kestirmesi ile belki de kurtuluşları olacak son koltuklara oturmalarını sabırsızlıkla okudum.


Distopya romanlarını sevenler için gayet akıcı, bir solukta okunan bir kitap. Sayfalarda ilerledikçe, ara ara, aksiyon filmi izler gibi hissedebilirsiniz. İstanbul’un depremden, kanaldan, küresel ısınmadan nasibini en fazla almış, perişan hali gözünüzde canlanıyor, tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*