Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hukuk Edebiyatı

Kategori: Edebiyat Yazar: Salih Mirzabeyoğlu Yayınevi: Ibda Yayınları

Hukuk Edebiyatı

  • Yayın Tarihi: 31.12.2020
  • ISBN: 9786059079341
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 214
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Tanıtım Bülteni
("Saf fikrin hukuk mevzuuna yönelişi" ve "hukukun tefekkür buudu" arasında, fikir ve hukuk geleneğimizde mevcut olmayan bu iki kategorinin "orijinal sentez-büyük terkib" dinamiğinin gösterilişi, bunun tarz ve usulü, dünya görüşü ve mevzu dilinin misâllendirilişi... Bu eser o!..)1989 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hukuk Edebiyatı PDF 8.88 MB İndir
Hukuk Edebiyatı EPUB 9.93 MB İndir
Hukuk Edebiyatı MOBI 7.84 MB İndir
Hukuk Edebiyatı ODF 8.36 MB İndir
Hukuk Edebiyatı DJVU 10.45 MB İndir
Hukuk Edebiyatı RAR 6.79 MB İndir
Hukuk Edebiyatı ZIP 6.27 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hukuk Edebiyatı PDF 8.88 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Din, edeb demektir… Edeb; hadlere riayet… Hadlere riayet; haya ve hicâb… Haya ve hicâb; örtü ve perde… Örtü ve perde; tecrit… Tecrit hakikatinde; nizâm… İslâm baştanbaşa nizâm demektir!..
Zamanüstü hakiakat buudunda yaşayandan, saf tefekkür ehline… Üniformalı ilim erbabından, sırmalı askere… Adalet kefesine bakandan, bakkal terazisinde para değeriyle malı denkleştirene kadar herkes… Evet herkes; en ulviden en alelâdeye kadar her işde ve her yerde, tâbi olurken, tefrik ve temyiz ederken, ölçüp biçerken, o işe mahsus nizâmın mihengi içindedir!..


İşte Hazret-i ömer, İslâm’daki ölçüye tam bağlı bu yenilik sırrını en iyi gören, farkeden ve onun için “Faruk-ayırdedici” sıfatını taşıyan büyük sahabîdir… İBDA TİMSÂLİ Ömer Faruk!.. İlk, İslâm devletini esaslandıran, o… “Beytülmal” adlı İslâm Hazinesini ilk kuran, o… Geceleri uyumayıp şehri gezen ve ilk zabıta fikir ve teşkilâtını geliştiren, o… İslâm’da devlet ve dîvanı icad eden, ilk muhasebe ve sistem temeline yol açan, o… Dört tekbir ile cenaze namazı kılınmasına ilk reyi veren, o… Teravih namazını ilk defa cemaatle kıldıran, o… Hicvi yasak eden ve Peygamber sahabîleri arasında bütün dünyaya ilk ve son adalet örneğini bağışlayan, o… “Müminlerin Emîri” ünvanıyla ilk anılan, o!..


Salih Mirzabeyoğlu’nu üsküdar sahaflar festivalinde tanıştığım bir hanım kardeşimden öğrendim. Sonra İstikbal İslam’ındır kitabını okudum ve hayran kaldım. Fikirlerini sağlam bir temele oturtarak anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*