Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü

Kategori: Siyaset Yazar: Ferhat Ünlü Yayınevi: Metis Yayınları

Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü

  • Yayın Tarihi: 20.08.2001
  • ISBN: 9789753423281
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 240
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Eymür'ün Aynası adlı kitabından tanıdığımız gazeteci Ferhat Ünlü, bu kez kapsamlı bir Sadedettin Tantan portresi çiziyor. Ancak kitap bundan ibaret değil: Sadettin Tantan, Bir Savaş Öyküsü, sadece Tantan'ı değil, ondan hareketle Türkiye'nin yakın tarihini, özellikle de yasadışı ekonomiyi denetleyenlerle yasal iktidar sahipleri arasındaki ilişki ve çelişkileri anlamada bir başvuru kitabı olmaya aday.Sadettin Tantan, Sapanca'da, Laz bir babayla Gürcü bir annenin çocuğu olarak muhafazakâr bir çevrede büyüdü. Adını ilk kez, İstanbul'un yeraltı dünyasını hallaç pamuğu gibi atmasıyla duyurdu. Ardından Fatih Belediye Başkanlığı ile dikkat çekti. Nihayet İçişleri Bakanı olarak yolsuzlukla mücadelenin sembol isimlerinden biri haline geldi. Üst üste yaptığı operasyonlarla, ortaya attığı "Tapınak Şövalyeleri" ve "nüfuz casusları" gibi kavramlarla, Emniyet'te oluşturduğu kadroyla, Aydın Doğan'la canlı yayında yaptığı tartışmayla, partisinin lideri Mesut Yılmaz'la ters düşmesiyle ve görev alanının değiştirilmesi üzerine istifa etmesiyle sürekli gündemde kaldı. Ferhat Ünlü bu kitapta, bir yandan Tantan'ın mevcut iktidar savaşları içindeki gerçek konumunu tasvir ederken, diğer yandan önümüzdeki günlerde yaşanabilecek yeni savaşlarla ilgili çok önemli bilgi ve ipuçları veriyor. Kemal Derviş, Hüsamettin Özkan, Sadettin Tantan... Metis Siyahbeyaz Dizisi, Türkiye siyaset ve ekonomisinin kilit portrelerini yayımlamaya devam edecek.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
Kitapyurdu Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
D&R Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
Idefix Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
BKM Kitap Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
Hepsiburada Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
Nadir Kitap Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
N11 Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
Amazon Türkiye Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü PDF 9.96 MB İndir
Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü EPUB 11.13 MB İndir
Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü MOBI 8.79 MB İndir
Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü ODF 9.38 MB İndir
Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü DJVU 11.72 MB İndir
Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü RAR 7.62 MB İndir
Sadettin Tantan / Bir Savaş Öyküsü ZIP 7.03 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


sadettin tantan..iste turk mılletının basına gelmıs en guzel ınsanlardan bırı.bu kıtapta onun uzerınden yola cıkılarak o zamankı sıyası donem ve atmosferını kımın kımle oyunlu oldugunu anlatıyor.satettin tantan’ın derın sıyasetın ıcınden geldıgı kıtapta soylenıyor ve gercektende bunun ıcın epey dogruluk payı da var.oncelıkle partısınden habersız ve hosnut olmayacagı yolsuzlukların ustune gıtmesı ve bunları sadece bırılerının yada bır grubun en onemlısı asker kanadının oldugu soylentısı ortaya atılıor.korkusuz bı ınsanın gecmıste yaptıgı operasyonlar buyuk bır vatan sevgısıyle yalnız mıllet ve yalnız devlet ıcın calıstıgını gosteren bu kıtap sayın tantan’ımızın ne kadar degerlı bır ınsan oldugunu ortaya koyuyor..tartısmaları konusmasındakı kelıme oyunlarına vurgu yapılıyor gercekten muhtesem bır ınsanın bıyografısını okumanızı tavsıye eder ve o ankı turk sıyasetı acısından da genıs bılgıler elde edersınız..


Devletimizin ve milletimizin başına gelen en değerli içişleri bakanlarından, polislerden biri. Keşke Yurt Partisi’nin kurmak yerine sağcı bir partide başkanlığa soyunsaydı. Onun çok seviyor ve hayatını halkına ve vatanına adadığı için binlerce kez teşekkürü borç biliyorum..


Sadettin Tantan… Son iki yılın Türkiyesi’nde incelenmesi gereken en ilginç kişilik olarak tabir ediliyor kitabın yazarı ‘Ferhat Ünlü’ tarafından… O ve onun etrafında dönen olaylar ve kişilerle ilgili araştırma yapılarak oluşturulan ‘Sadettin Tantan, Bir Savaş Öyküsü’ sadece Tantan’ı değil, ondan hareketle Türkiye’nin yakın tarihini, özellikle de yasadışı ekonomiyi denetleyenlerle yasal iktidar sahipleri arasındaki ilişki ve çelişkileri irdeliyor. Kitap, Tantan’ı tek başına bir güç merkezi olarak alma ve onun Türkiye’de temizlik adı altında yürütülen operasyonlardaki rolünü gözler önüne serme iddiasında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*