Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İmam Maturidi

Kategori: Edebiyat Yazar: Mürsel Gündoğdu Yayınevi: ötüken Neşriyat

İmam Maturidi

Tanıtım Bülteni
Büyük Türk bilgini İmam Maturidi, milletimizin inanç sisteminin şekillenmesine öncülük etmiş önemli şahsiyetlerden birisidir.Maturidi, tefekkür tarihimizin kültür havzalarında ortaya çıkan farklı İslâmî yorumlar arasında temelleri İmam-ı Azam Ebu Hanife tarafından atılan Ehl-i Sünnet inanç sisteminin temel ilkelerini belirleyerek aklın ışığında yorumlamış, yıkıcı-ayrılıkçı fikirlere karşı savunmuş ve özgün düşünceler ortaya koymayı başarmıştır.İmam Maturidi, İslam dünyasında inançla ilgili fikrî savrulmaların yaşandığı bir dönemde akıl-vahiy dengesini kurarak dinî problemlere kalıcı çözümler üretmiş, aynı zamanda toplumun değerleriyle bütünleşen bir inanç sistemi kurarak Türk-İslam medeniyetinin oluşmasına öncülük etmiştir. Yaratılışın merkezine hikmeti yerleştiren ve onu “her şeyi yerli yerine koymak” şeklinde tanımlayan İmam Maturidi’nin iyi anlaşılmasının, yaşadığı döneme olduğu gibi günümüz dünyasının sorunlarına da hayati katkılar sunacağı muhakkaktır.O’nun iman-amel ayrımı, inançta eşitlik, imanda şüpheye yer olmaması, bilgi nazariyesi, hikmet-adalet ve ahlakı düşünce yapısının merkezine yerleştirmesi, akıl-vahiy dengesi ve benzeri gibi çağları aşan fikirleri günümüzde mezhep çatışmaları ve terörden arınmış sağlam bir din anlayışının oluşmasına, İslam’ın evrenselliğinin pekişmesine ve belki de en önemlisi mazlum coğrafyalarda barış ve kardeşliğin yeniden tesisine çok önemli katkılar sunacaktır.Bu romanı okurken İmam Maturidi ile tanışacak, güneş ışıklarının biteviye yıkadığı kadim Türk şehirlerimizden olan Semerkant’ın gizemli caddelerinde dolaşacak ve muzdarip bir Türk bilgininin gençliğinden itibaren çektiği tefekkür çilelerine şahit olacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İmam Maturidi PDF 6.23 MB İndir
İmam Maturidi EPUB 6.96 MB İndir
İmam Maturidi MOBI 5.49 MB İndir
İmam Maturidi ODF 5.86 MB İndir
İmam Maturidi DJVU 7.32 MB İndir
İmam Maturidi RAR 4.76 MB İndir
İmam Maturidi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Mezhep imamımızı tanımak için özellikle gençlere alıp hediye etmelik akıcı ve öğretici bir roman.


Kitap her ne kadar bir roman olsa da, Maturidi’nin görüşlerinin satır aralarına serpiştirilmesi çok yerinde olmuş. Mutlaka okunması gerektiğine inanıyorum.


Müslümanların yarıya yakınının itikatta rehberi olan İmam Maturidi’yi ne yazık ki yeterince tanımıyoruz. Onun sistemleştirdiği inanç esaslarının neler olduğunu, Müslümanlar için neden önemli olduğunu bilmiyoruz. Son yıllarda, İmam Maturidi ve inanç esasları konusunda bir bilinç yavaş yavaş oluşmaya başladı.
Ötüken Yayınları’ndan Mürsel Gündoğdu imzasıyla yayımlanan “İmam Maturidi” romanı da, bu konudaki eksikliğimizi giderecek önemli bir çaba olarak duruyor önümüzde. Mürsel Gündoğdu’nun dantel gibi işlediği romanında, hem Maturidi’nin hayatına hem de o dönemin Semerkand’ındaki sosyal, siyasal ve dini hayata yakından şahitlik ediyoruz. 8 sayfalık kaynakçasıyla da roman, sağlam bir temele dayandığını gösteriyor bize.
Kendisini, fıkıhtaki rehberimiz İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin talebesi olarak gören İmam Maturidi’nin yüzyıllar öncesinden tutuşturduğu meş’alenin ışığından daha fazla faydalanmamız umuduyla, romanı herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum…


alanında ilk olan bi roman. imam maturidi hakkında güzel bi eser ortaya çıkmış kesinlikle okumaya değer


ilim yolunda ki hayatın romansal tasviri. Teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*