Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Trainspotting

Kategori: Edebiyat Yazar: Irvine Welsh Yayınevi: Stüdyo Imge/era

Trainspotting

  • çevirmen: Sabri Kaliç
  • Yayın Tarihi: 12.09.2001
  • ISBN: 9789757437741
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 384
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19 cm
Tanıtım Bülteni
Kraliyet'e bağlı ülkeler içerisinde en sorunsuzu olarak görülen İskoçya'da yüzyıllardır sürdürülen sömürge politikalarının yarattığı kimliksizlik ve değer bunalımı, gettoların arasında işsizlik ve yoksulluğun pençesinde kıvranan bir halkın gençlerinin; Leith Merkez İstasyonu'na giren trenlerin numaraları üzerine, birasına oynadıkları küçük bir kumarın romanı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Trainspotting PDF 15.94 MB İndir
Trainspotting EPUB 17.81 MB İndir
Trainspotting MOBI 14.06 MB İndir
Trainspotting ODF 15.00 MB İndir
Trainspotting DJVU 18.75 MB İndir
Trainspotting RAR 12.19 MB İndir
Trainspotting ZIP 11.25 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Trainspotting PDF 15.94 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


alışılmısın dışında sınırları zorlayan bir kitap.


bir gençliğin nasıl yokolduğunu merak edenler şöyle bir göz atsın yeter. Öyle ağdalı anlatımlar, siyasal, psikolojik , sosyolojik analizler yok kitapta. Herşey olduğu gibi tüm çıplaklığıyla hiç bir yargıya yer vermeyecek şekilde anlatılmış.Üslubu nedeniyle çok eleştiri aldı irvine welsh. Ancak uyuşturucu bataklığında boğulan gençler, kaybolmuşluk başka türlü anlatılırsa havada kalırdı kesinlikle. O dönemi ,karakterlerin iç dünyasını ve olay örüntüsünü sanki ben yaşadım okurken. Filmini kitabı okuduktan sonra izledim. İyi ki de öyle yapmışım. Filme eserden bağımsız baktığımda söyleyecek lafım yok ama kitabı okurken benim gözümde canlanan film sahneleri çok daha doyurucu ve gerçekçiydi. cesareti olan okusun derim..


Hayatını seç..Yaşamını seç.Filmi izlemeden önce okumanızı tavsiye ederim.Farklı birçok konu var içerisinde.Kesinlikle tavsiye ederim.Herkes okumalı.


psikoloji de empati diye bir olay var: birini anlamak için onun ayakkabılarını giymek. bu kitap kişiyi bu zahmete sokmadan toplumun geri plana ittiklerini anlamamızı ya da en azından görmemizi sağlıyor.welsh öyle ağdalı ve süslü cümleler kurmayan bir yazar belki ama cesareti taktir edilesi.bu kitabı okuyanların “porno”yu da okumasını öneririm.


Acikcasi kitabi okumamakla birlikte eserin uzerinde konusmadan gecemeyecegim. Filmini defalarca izledim ve film koleksiyonumda cok ozel bir yere sahiptir. Eserde aslinda bikkinlik ve umutsuzluk icerisindeki genclerin gozunden muthis bir toplumsal elestiri insanlara aktariliyor, bu genclerin yasam tarzlari aslinda basli basina geleneksel yapiya, dogmalar ve kurallar icerisinde baskilandirilan Ingiliz tipi yasama karsi anarsist bir baskaldiri. Bunu ozellikle bas kahramanizin icinde bulundugu hayatin disina cikarak kendine yeni bir duzen kurma cabalari sonrasi hem kendi ile olan hesaplasmasindan hem de arkadaslarindan gelen tepki ve yaklasimlardan acikca anliyoruz. Bence bu eser bir bagimsiz klasik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*