Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Talat Paşa

Kategori: Tarih Yazar: Tevfik Çavdar Yayınevi: Imge Kitabevi Yayınları

Talat Paşa

  • Yayın Tarihi: 25.09.2001
  • ISBN: 9789755333328
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 592
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"İttihat ve Terakki bir inkılap ve ihtilal cemiyetinden doğduğu ve o cemiyet ruhunu daima muhafaza ettiği halde, keskin bir sima olamazdı. Daima muhafazakar ve ileri unsurlar arasında uzlaşan adımlarıyla yürüdü ve daha ziyade, muhafazakar ve oportunist bir politika takip etti. Çünkü Talat böyle idi. Vatanı için hayatını feda etmek lüzumu ile karşılaşsa idi kat'iyen eminim ki, bu cezri hareketi memnuniyetle, tereddütsüz göze alırdı. Fakat siyasi hareketlerde onu radikal, cüretkar ve çok ileri adımlara sevk etmek kabil değildi. Hükumet heyulasını devirmek için bir Babıali baskını tertip edilmek lazım gelirse, Talat hiç tereddüt etmeden tabancasını kapar ve bu tehlikeli isyan hareketinin önünde yürürdü. Mesela eski arap harflerini atarak latin harflerini alma mevzubahis olursa Talat bunu yapmak cesaretini gösteremezdi. Kadınların çarşaflarını atarak yüzlerini açmak istenirse o bu hareketi ele alma cüretini gösteremezdi. Belki içinden bu yeniliklere tamamen taraftar değildi. Belki zamanın müsait olduğuna ihtimal vermiyordu. Kimbilir belki o günlerde haklı olan Talat idi."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Talat Paşa PDF 24.57 MB İndir
Talat Paşa EPUB 27.46 MB İndir
Talat Paşa MOBI 21.68 MB İndir
Talat Paşa ODF 23.13 MB İndir
Talat Paşa DJVU 28.91 MB İndir
Talat Paşa RAR 18.79 MB İndir
Talat Paşa ZIP 17.34 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İttihat Terakki ve Talat Paşa hakkında yazılan hacimli ve dopdolu, faydalı bir kitap.


şehidi ala talat paşayı anlatan en güzel çalışma


Talat paşa ve ittihatçıların fikir tahlilini yapmak için faydalı bir eser.


Zorlanmadan okuyabileceğiniz, Talat Paşa ve jenarasyonunun olgunlaştığı ortamı akıcı bir dille anlatan kitap. Osmnalının son dönemine ilgi duyan ayrıca İttihat ve Terakkinin ne olup ne olmadığını anlamak isteyenlere tavsiye ederim.


TALAT PAŞA KİTABI ,AB tartışmaları düzleminde okuyucuya tarih bilinci veriyor.Talat Paşa,ülkesinin bağımsızlığı,ülkesinin kurtuluşu için yaşamını ortaya koyuyor.Kitap,bu eksende İttihat ve Terakki’nin partisel savaşımını da ele alıyor.Kıtaptaki temel çözümlemeler ve sonuçlar doğru konuyor. 1908 Devrimi,I.Dünya Savaşı,Ermeni Terörü,İttihat ve Terakki değerlendirmesi gibi sorunlar nesnel olarak ele alınıyor.Liberalizm,emperyalizm ve dinsel akımlar arasıdaki gerici bağlaşma tarihsel düzlemde somutlaştırılıyor.Talat Paşa bir devrimci siyasetcinin yaşamını örnekliyor.Yalçın Küçük’ün deyimiyle bunlar,”Yenilgiyi bilmeyen adamlar.” Günümüzün tartışma konuları kitabı güncelleştiriyor.Kimi uzun alıntılar dışında kitap okuyucuyu sürüklüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*