Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Amerikan Müdahaleciliği

Kategori: Siyaset Yazar: Noam Chomsky Yayınevi: Aram Yayınları

Amerikan Müdahaleciliği

  • çevirmen: Barış Zeren
  • Yayın Tarihi: 03.10.2001
  • ISBN: 9789758242146
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 198
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 20.5 cm
Tanıtım Bülteni
Devasa ideolojik aygıtlar soğuk savaşın ardından ABD'nin inşa ettiği dünya hegemonyasını insanlık değerlerini yüceltme başarısı olarak gösteriyorlar. Noam chomsky bu decasa ideolojik aygıtların tekerine çomak sokmayı ilke edinmiş bir dünya entelektüeli olarak gerçeğin çirkin yüzünü cesaretle ortaya koyuyor. ABD bencil, acımasız ve kural tanımaz politikalarıyla dünya düzensizliğinin mimarıdır. İnsan hakları ihlalleri ancak ABD çıkarlarını tehdit ediyorsa "insani müdahalenin" konusu haline gelebilir. ABD himayesindeki işbirlikçi bölgesel güçler ise insan haklarını ihlal etme özgürlüğüne dilediklerince sahiptirler. Kural tanımaz güç kullanımı ve zulüm politikaları müthiş bir etik çürümeyi kışkırtırken, asgari düzeyde dürüstlükte ısrar eden vatandaşlar ve entelektüeller ne yapabilirler? Chomsky bu sorunun yanıtlanmasının acil olduğunu ısrarla vurguluyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Amerikan Müdahaleciliği PDF 8.22 MB İndir
Amerikan Müdahaleciliği EPUB 9.18 MB İndir
Amerikan Müdahaleciliği MOBI 7.25 MB İndir
Amerikan Müdahaleciliği ODF 7.73 MB İndir
Amerikan Müdahaleciliği DJVU 9.67 MB İndir
Amerikan Müdahaleciliği RAR 6.28 MB İndir
Amerikan Müdahaleciliği ZIP 5.80 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Amerikan Müdahaleciliği PDF 8.22 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Noam Chomsky,okumak bazen insanı sıkar.Her kitabı da okunmuyor.Bu kitabı okunanlardan.Sadece birazüstten bakma seziyorum.Sanki”herkes anlatmaz bunları size,ben anlatıyorum,”der gibi.Olumsuz tarafındançok olumlu tarafı olan bir düşünür.Aktivist mi demeliyim?Bu kitabını okumak lazım,her geri bıraktırılmış ülkevatandaşı gibi.


Amerika’nın dünya siyaseti ve aynı zamanda güçlü olanın belirleyiciliği konularında ulusal ve uluslar arası ilişkilerin nasıl yürüdüğü konusunda açık detayları görmeyi mümkün kılıyor. Tavsiyemdir…


Amerika’nın kapitalizm dediği, 150-200 şirketin dünyayı istilasıdır. Bizim ekonomi dediğimiz, dünyayı çekip çevirecek, alınterine, titizliğe, ahlaka, paylaşmaya, helal kazanca dair işleyiştir.150-200 şirketli bu sistem, dünyanın en büyük hava ve kara gücüyle kendini kabul ettirmek istiyor. Topyekün bir savaşı göze alarak ve ölümüne bir mücadeleyle bunun karşısında olacağız!!!Amerika diyor ki, “İran, Irak, Suriye, Afganistan dünyanın kara delikleridir.” Hayır. Dünyanın gerçek kara delikleri, karanlık bölgeleri, insanlığın emeğini, kazancını çalan bu 150-200 şirkettir. Onların gizli, entrika dolu, zifiri karanlık işleridir. Onların Firavunlaşmasıdır.Dünya serveti ve hazinelerini bu 150-200 şirket ele geçirdi. Bu şirketlerin her biri, onlarca Afrika ve Ortadoğu devletinden daha zengin! Hepsinde ihtilaller yapacak, soykırımlar yapacak, iç savaşlar çıkaracak, katliamlar yapacak büyük, siyasi, gizli kudret ve güç var.


yazar ülkemize gelmeden önce kitabını okumuştum. kürt sorununa öyle ters açıdan bakıyorki bende bir nefret uyandırmıştı. bir çok konu üzerinde fikirlerini paylaşmıyorum. özellikle ülkem hakkında yazdıklarından. dışardan gazel okuma havası var. ama amerikanın dünya üzerindeki emperyalist davranışlarındaki baskı ve şiddet yöntemlerini okumak yada yazarın bakışı ile değerlendirmek değişik bir deneyim olabilir. yazarı onaylamajk yada onaylamamk değil mesele, bir amerikalıdan eleştiriler dinlemek hoşuma gitti sanırım.. okunmalı kanaatindeyim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*